Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Déze 5 dingen zorgen voor een schoon huis zónder dat je oneindig hoeft te poetsen

Déze 5 dingen zorgen voor een schoon huis zónder dat je oneindig hoeft te poetsen

Thuis & wonen
Déze 5 dingen zorgen voor een schoon huis zónder dat je oneindig hoeft te poetsen

Denk jij dat je over het algemeen een schoon huis hebt? Het fijnste is natuurlijk dat je zo min mogelijk écht hoeft te poetsen, maar dat het er toch schoon uit ziet. Maak jij déze vijf dingen elke dag weer lekker schoon en fris? Dan kun je inderdaad zeggen dat je een mooi opgeruimd huis hebt.

Oppervlakte

Het eerste wat je ziet als je je huis of een kamer binnenkomt, zijn de objecten aan de oppervlakte. Om je huis er schoon en opgeruimd uit te laten zien, is het belangrijk om díe dingen schoon te maken en op te ruimen.

1. Ruim je vaatwasser uit of doe de afwas

Er is niets heerlijker dan een fris opgeruimde keuken zonder vieze vaat die zich al dagenlang aan het opstapelen is. Was na elke maaltijd eventjes je vaat af, of doe het in de vaatwasser (en ruim deze dan ook uit, als de vaat schoon is).

2. Gebruik mandjes en bakjes

Voor al je prullaria is het bijna een must om bakjes en mandjes tot je beschikking te hebben. Bonnetjes, sleutels, kaartjes, pasjes, noem het maar op. Dit staat natuurlijk hartstikke druk in huis en dat terwijl je het ook gewoon kunt opbergen. Scheelt ook weer een hoop gezoek.

3. Maak je bed op

Het is maar een kleine moeite, maar het kan zoveel voor je dag betekenen. Het opmaken van je bed wordt gezien als een van de belangrijkste dingen om te doen voor een goede start van je dag. Super makkelijk om even ‘bed opmaken’ op je to-do lijst te zetten. Ook fijn om ’s avonds in een opgemaakt bed te stappen, toch? Plus, het oogt alsof je meteen je hele leven op orde hebt, dus beter kan het niet worden.

4. Maak je keuken schoon

We hadden het net al even over de vuile vaat in de keuken, maar het schoonmaken van je keuken is ook een belangrijke. Dat het verleidelijk is om na het eten lekker op de bank te ploffen en niks meer te doen, begrijpen we. Iets minder fijn als je de volgende ochtend een vieze keuken met vlekken en etensresten aantreft. Een doekje over je aanrecht, en je zult je geheid beter voelen.

Lees ook 
Wauw: zó vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

5. Ruim je kleren op

Weet je nog die ene stoel in je kamer, waarbij je zou zweren dat je er geen kleren op zou pleuren? Waar is-ie nu? Bedolven onder kleding toevallig? Ook dit is erg tempting, maar het zou zóveel fijner zijn als je je kleren gewoon netjes in je kast legde. Na een lange dag is het logisch als je er geen zin meer in hebt, maar als je elke dag zo denkt kun je je kledingkast beter weggooien. Gooi daarom je vieze was in de wasmachine en leg de rest terug in je kast. Klaar is kees en opgeruimd staat netjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee