Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 vieze luchtjes in huis (en zó kom je ervan af)

5 vieze luchtjes in huis (en zó kom je ervan af)

5 vieze luchtjes in huis (en zó kom je ervan af)

Buitenshuis is het één groot feest wanneer de zon schijnt en de temperatuur aangenaam is, maar in huis is het niet altijd een pretje. Zo kan het binnen ontzettend warm worden en kunnen er daardoor vieze luchtjes ontstaan waar je maar niet van af lijkt te kunnen komen.

Lees ook: Last van vetluis? Zo maak je de wasmachine goed schoon

Vliegjes in huis en een stinkende prullenbak: het zijn geen fijne dingen, maar gelukkig kun je er wél met wat handige tips vanaf komen. Komen er onaangename geurtjes uit je koelkast, gootsteen of toilet? Ook daar kun je zonder veel moeite korte metten mee maken; dit zijn de beste trucjes volgens Helpling.nl:

1. Vet

Heb je iets vets zitten bakken en lijkt de geur maar niet te verdwijnen, óók niet na het openzetten van de ramen? Zet in het vervolg een bakje met azijn in de keuken vóórdat je gaat koken. Azijn neemt namelijk de geur op en zorgt ervoor dat de vieze lucht zich niet door het huis verspreidt. Is het kwaad al geschied? Zet dan een paar bakjes met (gebruikte) gemalen koffiebonen neer in de stinkende ruimte; zo verdwijnt de geur.

2. Rook

Buiten gegeten en de deuren open laten staan? Dan kan het voorkomen dat het ín huis naar een mix van de barbecue- en sigarettenrook ruikt. Bah! Verdwijnt de geur niet? Dan is het helaas een kwestie van de gordijnen, kussens en dekens wassen. En de volgende keer wél de deur achter je dicht trekken.

3. Koelkast

Als je een paar dagen de deur uit bent geweest, kunnen er wat dingen zijn gaan rotten. Verwijder deze stinkende boosdoeners en maak de plekken waar ze lagen goed schoon met schoonmaakazijn. Leg een schijfje citroen op een schaaltje en besprenkel het met zout. Deze combinatie absorbeert de nare geur direct. Na vier dagen kun je het schijfje citroen vervangen wanneer de vieze lucht nog niet verdwenen is.

4. Toilet

Met het warme weer kunnen vieze luchtjes in de wc net wat langer blijven hangen. Oud maar goud: lucifers. De zwavelgeur laat alle andere geuren verdwijnen. Wil je het iets gezelliger aanpakken? Steek dan een kaars aan op het toilet, maar laat deze nooit zonder toezicht branden.

5. Wasbak

Komt er een vieze geur uit de gootsteen of het doucheputje? Dit kun je oplossen door eerst heet water uit de kraan te laten lopen, vervolgens een half kopje soda toe te voegen en af te sluiten met een half kopje azijn. Laat de boel 10 minuten schuimen en schenk tot slot een liter kokend water door de gootsteen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Helpling.nl | Beeld: iStock