Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het betere blikvoer: recept voor Vietnamese krabkoekjes

Het betere blikvoer: recept voor Vietnamese krabkoekjes

Het betere blikvoer: recept voor Vietnamese krabkoekjes

Koken uit blik. Dat klinkt een beetje ongeïnspireerd, maar het is snel, makkelijk, goedkoop én ook nog eens gezond. En nee, het is niet saai. Dus check gauw je voorraadkast, want je maakt een hoop bijzonders uit blik. Zoals deze overheerlijke Vietnamese krabkoekjes.

Recept voor Vietnamese krabkoekjes

Blikvoer klinkt nou niet per se als muziek in de oren. Maar wat als je nou eens een krabkoekje in een slablad met wat fijngesneden komkommer stopt en die besprenkelt dit met een heerlijke dressing? We garanderen je dat het de moeite waard is.

Dit heb je nodig

Voor de krabkoekjes: 

  • 2 blikjes (à 170 g) fijn krabvlees, uitgelekt
  • ca. 1½ el geraspte gemberwortel (geschild)
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • • 15 g dille, fijngehakt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 10 el paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el neutrale olie (zoals zonnebloemolie)

Voor de dressing

  • 4 tl vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 4 tl bruine basterdsuiker
  • 1 rode chilipeper, de zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Lees ook
Water & vuur: BBQ-recept voor pulpo met chorizo en aioli

Bereiding

  1. Meng de krab, gember, chili-peper, knoflook, dille, kurkuma, sjalotten, 4 eetlepels paneermeel en de helft van de eieren in een kom.
  2. Vorm hiervan 8 koekjes en laat ze zeker 20 minuten in de koelkast opstijven.
  3. Klop voor de dressing alle ingrediënten met 2 eetlepels water. Proef of zuur, zoet en zout met elkaar in balans zijn en pas zo nodig aan.
  4. Haal vlak voor het bakken elk koekje door de rest van het geklopte ei en dan door de rest van het paneermeel, zodat ze ermee bedekt worden.
  5. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de koekjes 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveer met de dressing: besprenkel de koekjes ermee of doop ze erin.

Ingeblikt!

Meer van dit soort toffe recepten kun je vinden in het boek Ingeblikt! door Lola Milne. Hij is al van jou voor 16,99 euro, te koop bij Uitgeverij Becht.

De rest van de recepten vind je in Flair 28-2021. De editie ligt t/m 20 juli in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

tekst Lola Milne | fotografie Lizzie Mayson