Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > VIDEO: Nieuwe ‘Wannabe’ Spice Girls clip komt op voor vrouwenrechten

VIDEO: Nieuwe ‘Wannabe’ Spice Girls clip komt op voor vrouwenrechten

VIDEO: Nieuwe ‘Wannabe’ Spice Girls clip komt op voor vrouwenrechten

1663768Vrouwen en mannen moeten gelijk zijn voor de wet, maar dat zijn ze in veel gevallen en op veel plaatsen nog steeds niet. Deze problematiek wil Project Everyone onder de aandacht brengen. 

Maar liefst twintig jaar geleden is het ondertussen dat de Spice Girls hun wereldberoemde videoclip Wannabe de wereld in stuurden. De clip leek Project Everyone dan ook het ideale hulpmiddel om de wereldleiders eens aan de tand te voelen over de onterechte ongelijkheid tussen de behandeling van man en vrouw.

In de ‘nieuwe’ Wannabe-videoclip spelen vrouwen en meisjes van verschillende landen de hoofdrol. Allemaal doen ze dit met één doel: gendergelijkheid. Onder andere geweld tegen vrouwen, scholing voor vrouwen, kindbruidjes en de loonkloof komen aan bod in de clip.

2016 is our chance to use our collective power and tell world leaders what we really really want for girls and women.

De bedenkers van de videoclip willen dat mensen over de hele wereld delen wat zij vrouwen toewensen met de hashtag #WhatIReallyReallyWant. Zo willen ze via de ‘normale’ mens de aandacht van wereldleiders trekken. Zo kunnen we samen voor eens en voor altijd iets veranderen aan de genderongelijkheid.

Bron: Flair België, Robine van Tilburg

Lees ook: