Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Video: Britse mannen dragen voor een dagje hakken

Video: Britse mannen dragen voor een dagje hakken

Video: Britse mannen dragen voor een dagje hakken

In Engeland zijn de gemoederen flink opgelopen de afgelopen dagen, toen een Britse vrouw op haar werk te horen kreeg niet welkom te zijn op platte schoenen. Website Stylist Magazine reageert hier met een knipoog op, en laat al haar mannelijke werknemers een dag lang op hakken rondlopen.

Wat er vooraf ging

De 27-jarige vrouw ging op haar eerste werkdag naar kantoor op platte schoenen, maar werd uitgelachen door haar collega’s om deze schoenkeuze. Aangezien de vrouw een gehele werkdag mensen moest begeleiden naar de verschillende vergaderzalen in het accountantskantoor, leken hakken haar niet een verstandige keuze. Als ze geen hakken wilde dragen moest ze naar huis en zou ze geen loon ontvangen.

Handtekeningenactie

De vrouw weigerde resoluut en startte een grote petitie, waarin ze pleit dat vrouwen op ‘keurig plat schoeisel’ naar werk moeten mogen gaan. Ze ontving binnen no time ruim 20.000 handtekeningen. Verzamelt de vrouw er 100.000, dan wordt de discussie een zaak die de overheid moet bekijken, wat het begin kan zijn van een aanpassing van de wet.

Stylish

Het lopen op platte schoenen is misschien niet de meest fashionable keuze, maar wel een gezonde keuze voor je voeten. Het online tijdschrift Stylist, speelt in op dit Britse nieuws. En dit doen ze op hilarische wijze in de vorm van een video. Kijken!

 

Lees ook:

Bron: Nieuwsblad.be