Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > VET! Regen, sneeuw, geur en voelbare actie in eerste 4D-bioscoop van Nederland

VET! Regen, sneeuw, geur en voelbare actie in eerste 4D-bioscoop van Nederland

VET! Regen, sneeuw, geur en voelbare actie in eerste 4D-bioscoop van Nederland

Dacht je dat een film in 3D kijken tof was? Wait ‘till you’ve experienced 4D. Bioscoopketen Pathé heeft aangekondigd dat er heuse 4DX-zalen in aantocht zijn, waarin je films intenser beleeft dan ooit tevoren.

Lees ook
YES: dit is wanneer ‘Fifty Shades Freed’ in de bioscoop speelt

Zware buien
In een zogenoemde 4DX-zaal kijk je niet alleen naar een film, maar zit je er middenin. Je neemt plaats in een bewegende stoel en om je heen zorgen speciale effecten zoals wind, water, bubbels en geur ervoor dat je het idee hebt dat je letterlijk ín de actie van de film zit. Zelfs een sneeuwbui op beeld kunnen bezoekers voelen en ervaren. In onderstaande video’s zie je hoe intens en meeslepend een bezoekje aan een 4DX-bioscoop moet gaan worden:

 

Spectaculaire ervaring
Naast de vernieuwende 4DX-zalen die in aantocht zijn (Pathé maakt de locaties hiervan later bekend), start het bedrijf een nieuwe samenwerking met Dolby Cinema (voor spectaculaire beeld- en geluidstechnologie). Nog dít najaar opent de keten twee grote Dolby Cinema-zalen, één in Pathé De Munt (Amsterdam) en Pathé De Kuip (Rotterdam).

Als muziek in de oren
Ook gaat Pathé de samenwerking met IMAX (voor kristalheldere beelden en geluiden, en met tot 26% meer beeld op het bioscoopscherm) verder intensiveren. Zo zullen de komende tijd vijf bestaande IMAX-zalen uitgerust worden met het vernieuwde IMAX Immersive Soundsystem én zal op termijn een zevende IMAX-theater worden geopend.

Beeld: ANP.

Shoppen is altijd een goed idee