Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow: dít zijn de verschillen tussen de serie en de ‘Virgin River’ boeken

Wow: dít zijn de verschillen tussen de serie en de ‘Virgin River’ boeken

Wow: dít zijn de verschillen tussen de serie en de ‘Virgin River’ boeken

Grote kans dat je alle afleveringen van het derde seizoen van ‘Virgin River’ zo, hups, in één keer hebt uitgekeken. Want eerlijk is eerlijk, us too. Maar wist je dat er ook heel wat boeken achter de Netflix-serie schuilen? We hebben de verschillen tussen de serie ‘Virgin River’ en de boeken voor je uitgezocht. 

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen één en twee.

Verschillen Virgin River boeken

Zoals dat normaal is bij de verfilming van een boek of boekenreeks, zijn er natuurlijk ook in Virgin River verschilletjes te vinden. De schrijfster, Robyn Carr, heeft maar liefst twintig boeken in de originele serie geschreven. Toch hebben de makers van de Netflix-serie er voor gekozen om bepaalde dingen weg te laten, eraan toe te voegen óf zelfs helemaal te herschrijven.

Mark en Mel

Ah ja, Mark en Mel. Als Jack (Martin Henderson) niet in beeld was geweest, dan waren we sowieso voor deze twee aan het duimen. Mark (Daniel Gillies, weet je nog, Elijah Mikaelson van The Vampire Diaries en The Originals) – was de man van Mel (Alexandra Breckenridge). In de serie zien we dat Mark overlijdt door een plotseling auto-ongeluk. Net vóór dat ongeluk hadden Mel en Mark een discussie over het krijgen van tweede kindje, omdat hun eerste kindje doodgeboren was. In originele boekenserie wordt er helemaal niks gezegd over een doodgeboren kindje. Wel hebben Mark en Mel daar moeite met zwanger raken.

Marks dood

In de eerste afleveringen van de Netflix-serie proberen we erachter te komen, door Mel’s flashbacks, wat er vroeger is gebeurd en wat er dan met haar man is gebeurd. Overleden door een auto-ongeluk, dus. In het boek is Mark vermoord bij een overval in een winkel. Een aardig verschil met de serie.

Doc en Hope

Een ander koppel waar we ook voor duimen? Zonder twijfel Hope en Doc. In de serie komen de twee uiteindelijk weer bij elkaar, maar in de boeken is daar helemaal geen sprake meer van. Ook speelt Hope daar niet zo’n grote rol als ze in de serie doet.

Charmaine

Do we love her, or hate her? Dat gevoel verandert in de serie met de minuut. Er ontstaat nogal wat drama tussen Mel en Charmaine – waarbij we wel credits moeten geven aan Mel, die ondanks alles hartstikke professioneel blijft. Maar in de boeken is er eigenlijk vrij weinig drama tussen de twee. Jack vertelt daar aan Charmaine dat hij gevoelens voor Mel heeft, zij accepteert dat, en that’s it. Daarnaast is Charmaine in de boeken wel zwanger, maar helemaal niet van Jack. Gevalletje ‘een beetje dramatischer maken dan het eigenlijk is’?

Lees ook
Goed nieuws voor ‘Virgin River’-fans: ook seizoen 4 is in de maak

Boeken lezen

Kun je nu net als wij ook geen genoeg krijgen van Mel en haar leven in Virgin River? Dan raden wij je aan om ook eens de boeken te gaan lezen. Twintig stuks, daar ben je vast wel even zoet mee. Precies hetzelfde als de serie zal het dus niet zijn, maar goed, het blijft nog steeds even leuk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Vriendin | Beeld: Brunopress