Word abonnee

Kies nĂș voor een abonnement met korting

Abonneer nĂș met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Verrassende uitkomst in ijsjes-test van de Consumentenbond

Verrassende uitkomst in ijsjes-test van de Consumentenbond

Verrassende uitkomst in ijsjes-test van de Consumentenbond

Het is mooi weer, dus we kunnen alleen nog maar aan ijsjes denken! Om ons te helpen bij het maken van de juiste ijsjeskeuze heeft de Consumentenbond een ijsjestest gedaan. De Cornetto en de Magnum van Ola werden door een panel vergeleken met hun lookalikes (wat een rotbaan 😉 ). En de uitkomst was verrassend: de huismerkvarianten werden namelijk lekkerder gevonden!

De test

Een panel van 40 consumenten en 8 experts (ijs en/of chocolademakers) proefde de ijsjes blind. Alleen bij de Magnum mochten de experts hun ogen openhouden, maar werden de stokjes van de ijsjes vervangen. Omdat de Magnum en de Cornetto tot de meest verkochte ijsjes van Nederland behoren, werd ervoor gekozen deze twee te testen.

De Magnum

Voor de Magnum-test werd de Magnum Almond van Ola vergeleken met vergelijkbare ijsjes van huismerken. En de winnaar is… het Chocs! ijsje van Jumbo! Ook andere huismerken testten goed op de romigheid van het ijs, maar verloren wat punten wat betreft de chocolade. Van de 6 geteste ijsjes deed de Magnum het niet zo heel goed, hij staat op de een na laatste plek! Wie had dat ooit gedacht?

De Cornetto

Goed, de Cornetto dan. Ook hier is de uitslag verrassend. De winnaar is namelijk weer Jumob, deze keer met hun Cornet: ‘Het hoorntje is lekker knapperig, het ijs romig met een goede vanillesmaak en de topping krokant’. Ook de Cone van Albert Heijn doet het goed. En de Cornetto van Ola dan? Die eindige op de zesde plaats (van de acht). Het ijsje verloor vooral punten op de weinig romige smaak van het ijs.

De hele test kun je hier vinden.

Bron: Nu.nl

Lees ook:

Video: Eet het chocoladepuntje van je Cornetto niet meer op!

Oh no: héél vervelend nieuws over je favoriete McFlurry ijsje!

Zo veel calorieën bevat jouw favoriete ijsje