Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zeg dat het niet zo is: betekent dit noodlottige ongeval het einde van Ludo in ‘GTST’?

Zeg dat het niet zo is: betekent dit noodlottige ongeval het einde van Ludo in ‘GTST’?

Zeg dat het niet zo is: betekent dit noodlottige ongeval het einde van Ludo in ‘GTST’?

Door een extra lange zomerstop heeft het 31e seizoen even op zich laten wachten, maar inmiddels kunnen fans van ‘GTST’ sinds een paar weken weer genieten van hun favoriete soap. En dat het vanaf de eerste minuut weer bloedstollend is, moge duidelijk zijn. Dit heeft alles te maken met de verhaallijn rondom het schilderij L’Absence, waar Ludo (Erik de Vogel) en Richard (Edwin Jonker) het allebei op gemunt hebben. Met alle gevolgen van dien, want betekent deze strijd het einde van het Sanders-personage dat al meer dan twintig jaar te zien is?

Ludo ‘GTST’

Al voor de zomerstop liepen de spanningen hoog op tussen Ludo en Richard, en de strijdbijl is nog steeds niet begraven. Fans die GTST volgen via Videoland hebben dan ook al een spannend moment kunnen zien, dat zomaar zou kunnen betekenen dat Erik de Vogel (59) de soap gaat verlaten.

Let op, spoilers!

Als iemand haast onderdeel van het GTST-decor is geworden, is het Ludo Sanders wel. Maar het lijkt erop dat het personage de jubileumaflevering, die op 1 oktober wordt uitgezonden, niét gaat halen. Tijdens een verhitte discussie met Valentijn (Vincent Visser) slaat hij namelijk overboord van een vissersboot, nadat zijn kleinzoon hem een klap geeft met zijn tas.

Op zoek naar Valentijn

Onlangs heeft Valentijn uit wraak het schilderij L’Absence uit het depot van Ludo weten te stelen en is hij daarna op de vlucht geslagen. Ludo is dan ook al een tijdje naar hem op zoek en wil uiteraard het doek terug om daarmee een einde te maken aan de vete met Richard. Uiteindelijk ontdekt de kunstliefhebber dat zijn kleinzoon van plan is om met het schilderij via Muiden naar Engeland te reizen, om zo uit handen te blijven van Van Nooten én zijn opa.

Noordzee

GTST zou GTST niet zijn als Ludo niet nét op tijd bij de boot aankomt waar Valentijn en L’Absence aan boord zijn. Het lukt hem om op het vertrekkende schip te springen en daar lopen de gemoederen hoog op tussen hem en Valentijn. Zo erg dat de Sanders-telg uithaalt naar zijn opa en hij uiteindelijk in de Noordzee terecht komt.

Einde van Ludo?

Daan (Dorian Bindels), die werkzaam is bij de politie, krijgt het slechte nieuws te horen van een collega en is degene die zijn vriendin Nina (Marly van der Velden) en haar familie moet inlichten over de vermissing van Ludo. Ondertussen wordt er met man en macht naar hem gezocht, maar wordt-ie nog wel gevonden? En wacht even, betekent dit ongeluk dan dat Ludo misschien wel niet meer terugkeert in GTST?

Lees ook
Dat wordt weer spannend: RTL geeft sneak peek van septembermaand nieuw seizoen GTST

Ludo met baard

De tijd zal uiteraard moeten leren of Ludo nog gevonden wordt en het lijkt erop dat het politieteam van het ergste uitgaat. Toch hebben de makers een aantal weken geleden al verklapt dat de kunsthandelaar wél gewoon nog te zien zal blijven in GTST. In de trailer van het nieuwe seizoen zagen we ‘m namelijk met een lange baard, die we tot nu toe nog niét hebben gespot. Ook werd onlangs duidelijk dat Billy de Palma (Lone van Roosendaal) binnenkort weer te zien is in de soap, die hoe dan ook terugkeert naar Meerdijk om Sanders het leven zuur te maken. To be continued, dus…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Valentijn begeeft zich (wederom ?) op glad ijs. Denk jij dat #Lydia in zijn valstrik trapt? #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De Meerdijkers laten vanavond het achterste van hun tong zien als het om l’Absence gaat… ⚠ #gtst #Ludo #Richard #Janine

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Bron: Televizier.nl | Beeld: still, Instagram