Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vergoedt jouw zorgverzekering de pil?

Vergoedt jouw zorgverzekering de pil?

Vergoedt jouw zorgverzekering de pil?

Wist je dat anticonceptiemiddelen zoals de pil alleen onder je basisverzerking vallen als je jonger bent dan 21 jaar? Na je 21e valt het onder je eigen risico of moet je er een aanvullende verzekering voor afsluiten. Vergoedt jouw zorgverzekering wel wat je nodig hebt?

Overstappen = geld besparen

Van mid november 2016 tot 1 januari 2017 is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Weinig mensen maken hier echter gebruik van en dat is zonde! Het hoeft namelijk niet veelt tijd te kosten en het kan je veel geld besparen!

Anticonceptie in je zorgverzekering

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan worden anticonceptiemiddelen vergoed door de basisverzekering. Maar let op: Van je 18e tot je 22e gaat dit wel ten koste van je eigen risico. Daarnaast geldt er voor sommige anticonceptiemiddelen een eigen bijdrage. Als je 21 jaar of ouder bent, krijg je geen vergoeding uit de basisverzekering. Je krijgt alleen een vergoeding vanuit de basisverzekering als je deze middelen moet gebruiken bij bloedarmoede.

Wil jij graag dat je anticonceptie door je zorgverzekering wordt vergoed? Dan is het belangrijk dat je de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Sommige verzekeraars vergoeden elke vorm van anticonceptie, zelfs condooms. Terwijl anderen alleen specifieke middelen vergoeden. Maar let op: een aanvullende verzekering kan duurder uitpakken dan wanneer je het uit eigen zak betaalt. Reken het dus even goed door!

De Flair zorgvergelijker

In de zorgvergelijker van Flair zie je in één oogopslag welke verzekering het goedkoopst is en het beste bij jou past. Heb je er eentje gevonden? Wacht dan niet met overstappen en regel het direct! Je hoeft je enkel aan te melden bij de nieuwe zorgverzekeraar, zij zullen er dan voor zorgen dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd. Eitje toch?

Lees ook:

7 dingen die je niet wist over de morning-afterpil

10 feiten over de pil die je moet weten

Dit zijn misschien wel de vijf gênantste side-effects van seks

Bron: independer.nl