Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het bovenste, vergeten schoengaatje: hiervoor dient het!

Het bovenste, vergeten schoengaatje: hiervoor dient het!

Het bovenste, vergeten schoengaatje: hiervoor dient het!

Waarvoor is toch dat extra, bovenste gaatje in je schoen, waar je eigenlijk nooit je veter doorheen haalt? Wie denkt dat het er zit als versiering of voor ventilatie, heeft het mis. Maar waarvoor dan wel?

Het vergeten schoengaatje

Een Amerikaans bedrijf dat accessoires verkoopt voor wandelaars en fietsers legt uit waar het gaatje voor dient. Een regelrechte hit op internet! Het extra gaatje zit er namelijk om te voorkomen dat er blaren ontstaan tijdens het lopen. Die blaren worden veroorzaakt door de beweging van je voet in de schoen. Met het vergeten schoengaatje maak je een soort slot met je veters, waardoor je voet muurvast zit. Oftewel, dé oplossing tegen blaren!

 

Andere goede tips tegen blaren

* Speciale wandelsokken kopen waar geen naden in zitten.
* Ga je een lang stuk lopen? Draag dan schoenen waar je al veel kilometers op hebt gemaakt en die je dus lekker hebt ingelopen.
* Let extra op drukpunten op je voet. Hier ontstaan sneller blaren. Bekende drukpunten zijn je wreef, hiel, achillespees en de zijkanten van je tenen (met name ter hoogte van de kootjes).
* Je hele voet met talkpoeder insmeren. Talk zorgt ervoor dat de huid minder zacht en kwetsbaar wordt en verkleint daardoor het risico op blaren. Zeker in combinatie met de juiste sokken en schoenen kan talkpoeder goed werken. Let er wel op dat het niet gaat klonteren (dus niet te veel poeder gebruiken). De klontjes kunnen namelijk voor drukpunten zorgen en daardoor juist blaren veroorzaken.
* Zorg dat je een extra paar droge sokken bij je hebt als je een flink eind gaat wandelen. Vochtige of natte sokken maken de huid week, daardoor loop je weer meer risico op blaren. Wissel daarom halverwege van sokken.

 

Ga jij de truc met het vergeten schoengaatje proberen?

Lees ook: 
Bikiniproof de zomer in met Flair Fit & Gezond
De deksel van een doosje champignons is hiervoor bedoeld!
Dus dáárom moet je nieuwe kleding altijd wassen