Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze dingen ben je waarschijnlijk vergeten op te ruimen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak

Deze dingen ben je waarschijnlijk vergeten op te ruimen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak

Thuis & wonen
Deze dingen ben je waarschijnlijk vergeten op te ruimen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak

Heb jij de grote voorjaarsschoonmaak al achter de rug en denk je ieder hoekje en gaatje afgestoft te hebben? Think again, want de kans is groot dat je een paar plekken bent vergeten. Naast het soppen van het huis zijn er namelijk ongetwijfeld nóg wat dingen die een grote schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Apps

Laten we even eerlijk zijn: hoeveel apps gebruik je nou echt op dagelijkse basis? Waarschijnlijk zijn die op één hand te tellen. Hoog tijd voor een grote schoonmaak dus. Verwijder alle apps die je de laatste paar maanden niet hebt gebruikt. En ook al mapjes zijn echt niet nodig. En als je dan toch bezig bent, orden je apps op een voor jouw handige manier. Bijvoorbeeld op kleur of alfabet. Hoe leuk!

Huidverzorgingsproducten

Huidverzorgingsproducten hebben ook een houdbaarheidsdatum. Wellicht is het dus een idee om die la vol oude producten eens uit te kammen. Ga je crèmes, serums en andere potjes eens na en kijk of er iets weg moet/kan. Het is namelijk geen goed idee om oude producten op je huid te smeren.

Je contactenlijst

Waarschijnlijk heb je die oude vlam van drie jaar geleden gewoon nog in je telefoon staan. Why? Het gaat echt niets meer worden. Maak wat tijd om door je contactenlijst te gaan, wedden dat je mensen tegenkomt waarvan je niet eens meer weet wie het zijn? Opgeruimd staat netjes.

Opladers

Heb je ook zo’n berg snoeren waarbij je van de helft van de kabeltjes niet meer weet waar ze überhaupt bij horen? Ook hier mag opgeruimd worden. Zoek uit waar de snoertjes bij horen en gooi de overige weg. Tip: label de snoertjes, zo ontstaat er geen chaos meer.

Je bureau

Zeker als je regelmatig thuis werkt is dit echt een belangrijke. Haal alles van het bureau en zet alleen de hoogstnoodzakelijke dingen terug. Meer rust op je bureau zorgt voor meer rust in je hoofd. Zo kun je je dus honderd procent focussen op je werk. Goed voor de productiviteit!

Je agenda

Ook in je agenda is het tijd om eens goed te Marie-Kondoën. Voor als je Marie Kondo nog niet kent, ze is auteur van het boek Opgeruimd! en heeft haar eigen Netflix-serie over hoe je effectief kan opruimen. Haar motto: alles moet je een spark of joy geven. Zo niet? Weg ermee! Bij het opruimen geldt dit voor spullen, maar deze methode is ook goed toepasbaar op je agenda. Haal alle dingen die je eigenlijk niet leuk vindt of waar je niet om geeft eruit. Zo hou je meer tijd over voor dingen die écht belangrijk zijn.

Lees ook
Nóg een reden voor een grote voorjaarsschoonmaak: stof heeft een negatieve impact op je lijn

Je computer

Staat jouw desktop helemaal vol met afbeeldingen en documenten? Nu je toch zo lekker bezig bent is het misschien tijd om die ook onder handen te nemen. Ga door je bestanden en gooi niet belangrijke zaken weg. Zet belangrijke foto’s op een externe harde schijf en orden de rest in mapjes. Je computer zal nog nooit zo opgeruimd zijn. Heerlijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee