Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vergeetachtig? Hier zijn 5 x creatieve manieren om iemands naam te achterhalen!

Vergeetachtig? Hier zijn 5 x creatieve manieren om iemands naam te achterhalen!

Vergeetachtig? Hier zijn 5 x creatieve manieren om iemands naam te achterhalen!

Picture this: je staat op een feestje en hebt een héél leuke jongen ontmoet. Niks aan de hand, tot je thuis komt en hem op Facebook wilt opzoeken. Maar dan slaat het noodlot toe en kun je zijn naam niet meer bedenken. Paniek! Want hoe kun je nu een eerste date fixen, zonder dat je zijn naam nog weet?!

Het is ons allemaal weleens gebeurd, en het is en blijft een gênante gebeurtenis. Of het nou privé- of werkgerelateerd is, iemand naam vergeten is niet erg chic. Omdat we je hele zoektochten willen besparen en we je graag een handje helpen, hebben we hier 5 manieren om iemands naam te achterhalen. En ja, ze werken echt. You can do this!

Kan ik je hierover mailen?
Super handig en het is helemaal niet gek om iemand naar zijn e-mailadres te vragen. De meeste volwassenen hebben hun naam – of in ieder geval een deel daarvan – in hun e-mailadres staan. En daar kun jij dan mooi je probleem mee oplossen!

Zet je je nummer even in mijn telefoon?
Natuurlijk kun je deze niet altijd gebruiken, want met een professionele afspraak zal het ietwat vreemd overkomen. Maar op persoonlijk vlak kan het prima, en diegene zet vaak ook nog zijn volledige naam in je telefoon. Zo handig!

Business babe
Tijdens een zakelijke meeting, waarbij je echt niet meer weet hoe de persoon tegenover je heet, kun je het beste naar zijn of haar business card vragen. Helemaal niet gek, maar hierdoor weet je gelijk wél weer hoe diegene heet.

Haaaave you met…
Wanneer je in een groepje staat en de naam van diegene naast je het ene oor in en het andere oor uit is gegaan, kun je hem of haar ook introduceren aan iemand anders in de groep. Tactiek is hiervoor wel vereist. Met een vraag als ‘kennen jullie elkaar al?’, heb je de grootste kans dat je iemand’s naam nog een keer op kan vangen.

Playing grown ups
Mocht je geen zin hebben in geintjes, kun je ook gewoon je gêne aan de kant zetten en open kaart spelen. Het vergeten van iemands naam is iedereen wel eens overkomen, en dus kun je ook simpelweg nog eens vragen hoe diegene heet. Een simpele vraag als ‘ik verstond je naam zojuist niet’, kan helemaal geen kwaad. We’ve all been there!

Bron: NSMBL, WANT.

Lees ook: