Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vergeet katten! Het ideale huisdier is een zijdehoen

Vergeet katten! Het ideale huisdier is een zijdehoen

Vergeet katten! Het ideale huisdier is een zijdehoen

Op zoek naar een huisdier dat past bij jouw rebelse, vogelvrije attitude? De silkie is er voor jou! Met een lekker eitje bij het ontbijt vult deze lieftallige pluisbol niet enkel de leegte in je hart, maar ook die in je maag. En er is meer!

Het zijn de diva’s van de kippenwereld

Net als een pluizige Kanye West zijn zijdehoentjes sociale diva’s met een onverzadigbare drang naar aandacht en warmte. Zodra ze zes maanden oud zijn, zullen ze je spontaan volgen wanneer je door de tuin wandelt.

Ze worden graag verwend

Zijdehoenen zijn gek op een beetje luxe. Vraag maar aan Coco, de zijdehoen van Tori Spelling. Op de GLAAD Media Awards doste de actrice haar favoriete troeteldiertje uit in een hippe retro 50’s-outfit. De ultieme gezel voor wanneer je ooit op de rode loper belandt.

Ze zijn gek op kinderen

Goed nieuws voor de jonge mama’s onder ons: zijdehoenen zijn het ideale eerste huisdier voor je kleine schat. Ze gaan niet alleen zachtaardig om met kleutertjes, maar ook met hun eigen kuikentjes. De meeste zijn zulke toegewijde moedertjes dat ze zonder schroom de eieren van je andere kippen uitbroeden.

Samen Netflixen onder een dekentje? Got you covered

Je zou het niet zeggen als je hen ziet, maar ondanks hun donzige veertjes zijn deze kippen echte koukleumen: ze zijn veel slechter bestand tegen regen en modder dan andere kippen. In de wintermaanden neem je je pluizige schat dus beter mee onder je fleecedekentje.

Enige nadeel: ongeschikt voor een reallife Pokémongevecht

Daarvoor zijn ze iets te laf.

Lees ook: