Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vergeet die boterham met choco, unicorn toast is het ontbijt van je dromen

Vergeet die boterham met choco, unicorn toast is het ontbijt van je dromen

Vergeet die boterham met choco, unicorn toast is het ontbijt van je dromen

Ben jij niet meteen het chiapuddingtype en hou je het ’s ochtends liever gewoon bij een boterham met choco? Dan is deze unicorn toast misschien een welkom (en gezond!) alternatief. 

De 26-jarige foodstyliste Adeline Waugh uit Miami deelt de meest kleurrijke gerechten op haar Instagrampagina. Dagelijks krijgt ze van haar vele volgers de vraag hoe ze erop kwam om unicorn toast te creëren. ‘Nieuwsgierigheid’, aldus Waugh.

Rode biet als geheime ingrediënt

‘Sinds ik weet dat rode biet voedsel en drankjes de meest prachtige tint roze kan geven, probeer ik de groente in zo veel mogelijk gerechten te integreren’, vertelde de foodstyliste aan Teen Vogue.

‘Toen ik op een keer rode biet met roomkaas aan het mengen was, realiseerde ik me dat ik ook andere ingrediënten met de kaas kon combineren om zo nieuwe tinten smeerpasta te creëren.’

Alles puur natuur

De Amerikaanse kijkt erop toe geen giftige chemicaliën te gebruiken in haar voeding, dus artificiële kleurstoffen zijn uit den boze. ‘Voor de felroze pasta gebruik ik rode biet, voor de lichtroze tint een poeder van gedroogde aardbeien uit de diepvries, voor de lichtgroene kleur enkele druppels chlorofyl, voor de lichtblauwe pasta spirulinapoeder en voor de paarse een poeder van gedroogde blauwe bessen uit de diepvries.’

Laten we zeggen dat de unicorn toast net iets arbeidsintensiever is dan een boterham met choco. Maar het levert je gegarandeerd een handvol likes op!

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee