Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vergeet avocadotoast, dit is dé nieuwe hype op je boterham

Vergeet avocadotoast, dit is dé nieuwe hype op je boterham

Thuis & wonen
Vergeet avocadotoast, dit is dé nieuwe hype op je boterham

Dé hit op Instagram dit jaar was ongetwijfeld de avocadotoast. Maar de immens populaire foodhype maakt vanaf 2017 plaats voor een nieuwe trend op je boterham. Introducing: de squash toast.

Een heerlijk sneetje geroosterd meergranenbrood, een zoete geelvlezige pompoen zoals een butternut, een streepje olijfolie en een klein beetje appelciderazijn. Meer is er niet nodig om de avocadotoast van z’n hipstertroon te stoten.

Hoe maak je de squash toast?

Snij de pompoen in kleine stukjes en plaats op een bakplaat met wat olijfolie, zout en peper. Plaats een kwartiertje tot twintig minuten in de oven op zo’n 230 °C. Als de pompoen zacht is, haal je hem uit de oven en plet je de stukjes in een kom tot een zachte puree. Voeg een beetje appelciderazijn toe, op een toastje smeren et voilà!

Ben jij een echte zoetebek? Een beetje honing of maple syrup gaan perfect bij de pompoenpuree. Ook lekker boven op je squash toast: chilivlokken, zonnebloempitten, kersttomaatjes, ricotta en een gepocheerd eitje. Kom maar op!

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee