Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Verfrissend soepje: met dit recept zet je een snelle gazpacho op tafel

Verfrissend soepje: met dit recept zet je een snelle gazpacho op tafel

Thuis & wonen
Verfrissend soepje: met dit recept zet je een snelle gazpacho op tafel

Met dit warme weer wil je natuurlijk niets liever dan buiten eten. Vul je de picknickmand met stokbrood, olijfjes en de nodige dips maar wil je nog meer lekkers mee naar het park? Maak dan deze verfrissende gazpacho.

Lees ook: Lekker en slank recept: pasta van courgette met zalm

Gazpacho is een Spaanse koude soep van rauwe groenten en kruiden. Fris en lekker zoet, maar ook een beetje pittig. Doe de soep in een beker die je goed kunt afsluiten en neem mee!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 sjalot (gepeld)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 komkommer zonder schil
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • lente-ui in ringen
  • zout en tabasco naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de sjalot, het teentje knoflook, de rode paprika, de bleekselderij en de komkommer grof en doe in een hoge kan.
  2. Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een glad geheel.
  3. Voeg nog ca. een half tot 1 blik water toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met zout en tabasco en zet minimaal 2 uur koud in de koelkast.
  4. Roer de soep vlak voor het serveren goed door en garneer met ringen lente-ui en miniblokjes van de gele paprika.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee