Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Thuis & wonen
Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Het kwik loopt de komende dagen flink op en zelfs een hittegolf die langer dan een week (!) kan duren, is niet uitgesloten. Met een ijskoud drankje, een flinke fles zonnebrandcrème en Flair’s Zomerboek zijn die zonnestralen op het balkon of in de tuin geen straf. Maar de hoge temperaturen staan óók garant voor weer de nodige plakkerige nachten. Een ventilator is dan ook geen overbodige luxe in de slaapkamer. Die zet je waarschijnlijk neer in een willekeurige hoek in de ruimte of naast het bed, maar op een andere plek werkt-ie pas écht goed.

Ventilator slaapkamer

Een ventilator is de afgelopen zomers een ware musthave geworden in huis. Ook dit jaar kun je er maar beter eentje aanschaffen als je ‘m nog niet op zolder hebt staan. Zwetend op de bank zitten of niet kunnen slapen door de hitte is immers geen pretje. Een logische gedachte is om het ding naast je bed te zetten in de slaapkamer, maar dit blijkt toch niet de beste plek te zijn voor jouw ventilator. Niet als je er alles uit wil halen, tenminste.

In de deuropening

Waar je dat blazende ding dan neer moet zetten? Je doet er goed aan om de ventilator in de deuropening te plaatsen. Dat klinkt misschien al onlogisch, maar het wordt nóg gekker. Je kunt ‘m namelijk het beste met de achterkant naar je toe zetten; zodat-ie naar de gang blaast, dus. Daarbij moet je je slaapkamerraam openzetten. Hierdoor blaast de ventilator warme lucht uit de kamer en wordt de frisse buitenlucht door het luchtdrukverschil via het open raam naar binnen gezogen. Hierdoor blijft het in jouw slaapkamer lekker koel en kun je heerlijk doorslapen.

Lees ook
Op vakantie in eigen land: drie unieke pop-up campings voor een perfecte staycation

Nadelen ventilator slaapkamer

Hoewel een ventilator op de slaapkamer natuurlijk kan zorgen voor verkoeling, kan het ook je nachtrust juist verpesten. Volgens deskundige Mark Reddick kleven er namelijk ook nadelen aan. En wel deze.

Flair Voice

Zoals je misschien wel weet hebben we onlangs Flair TV gelanceerd, maar wist je ook dat je sinds kort Flair kunt praten? Voor je dagelijkse horoscoop of huishoudtips klop je nu heel handig via Google Assistent of Google Home bij ons aan. Het enige wat je nodig hebt, is je telefoon of een smart speaker. Hoe dat werkt? Het is heel simpel, in drie stappen praat jij in een handomdraai met Flair.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Eigenhuisentuin.nl | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee