Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

Thuis & wonen
Raar maar waar: op déze plek kun je het beste de ventilator neerzetten in de slaapkamer

De zomer komt steeds dichterbij en het belooft er eentje te worden met tropische temperaturen in Nederland. Fijn natuurlijk, nu de meesten onder ons de vakantie thuis doorbrengen, maar dat betekent ook dat ons weer de nodige plakkerige nachten te wachten staan. Een ventilator is dan ook geen overbodige luxe in de slaapkamer. Die zet je waarschijnlijk neer in een willekeurige hoek in de ruimte of naast het bed, maar op een andere plek werkt-ie pas écht goed.

Ventilator slaapkamer

Een ventilator is de afgelopen zomers een ware musthave geworden in huis. Ook dit jaar kun je er maar beter eentje aanschaffen als je ‘m nog niet op zolder hebt staan. Zwetend op de bank zitten of niet kunnen slapen door de hitte is immers geen pretje. Een logische gedachte is om het ding naast je bed te zetten in de slaapkamer, maar dit blijkt toch niet de beste plek te zijn voor jouw ventilator. Niet als je er alles uit wil halen, tenminste.

In de deuropening

Waar je dat blazende ding dan neer moet zetten? Je doet er goed aan om de ventilator in de deuropening te plaatsen. Dat klinkt misschien al onlogisch, maar het wordt nóg gekker. Je kunt ‘m namelijk het beste met de achterkant naar je toe zetten; zodat-ie naar de gang blaast, dus. Daarbij moet je je slaapkamerraam openzetten. Hierdoor blaast de ventilator warme lucht uit de kamer en wordt de frisse buitenlucht door het luchtdrukverschil via het open raam naar binnen gezogen. Hierdoor blijft het in jouw slaapkamer lekker koel en kun je heerlijk doorslapen.

Lees ook
Zomervakantie in eigen land? Dít wordt het weer de komende periode

Nadelen ventilator slaapkamer

Hoewel een ventilator op de slaapkamer natuurlijk kan zorgen voor verkoeling, kan het ook je nachtrust juist verpesten. Volgens deskundige Mark Reddick kleven er namelijk ook nadelen aan. En wel deze.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Eigenhuisentuin.nl | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee