Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze hitte de ventilator 24/7 laten wapperen: hoeveel kost dat nou precies?

Met deze hitte de ventilator 24/7 laten wapperen: hoeveel kost dat nou precies?

Met deze hitte de ventilator 24/7 laten wapperen: hoeveel kost dat nou precies?

Al dagen is het bloedjeheet en daarmee valt het ook binnen helaas niet mee. We doen er van alles aan om de warmte een beetje buitenshuis te houden, maar er is haast geen ontkomen aan. Een briesje van de ventilator is dan ook geen overbodige luxe vandaag de dag en de kans is dan ook groot dat-ie ook bij jou de hele dag aan staat. Maar hoeveel kost dat onderaan de streep nou eigenlijk?

Ventilator kosten

Op je werkplek, wanneer je languit op de bank ligt en zelfs in de slaapkamer: die ventilator sleep je waarschijnlijk heel de dag achter je aan en je hebt ‘m aanstaan wanneer het kan. Dat beetje verkoeling is immers meer dan welkom nu het kwik al meerdere dagen tot boven de dertig graden uit stijgt. Hierdoor verbruik je uiteraard meer energie dan gewoonlijk, maar je hoeft niet bang te zijn dat je dat ook in je portemonnee gaat voelen.

Extra stroom

Dat het extra stroom kost om je ventilator te laten draaien, is natuurlijk geen verrassing. Maar gelukkig valt het mee hoeveel je bij je energierekening op moet letten. Staat je ventilator namelijk veertig uur aan, dan betaal je hier volgens MilieuCentraal slechts veertig cent voor. Nou, dat nemen we dan wel voor lief, toch?

Gevoelstemperatuur

Als het binnen heel warm is, zorgt een ventilator vooral voor een warme bries in huis. Dat klinkt en voelt misschien niet heel verkoelend, maar dat is het wél. Je gevoelstemperatuur daalt erdoor namelijk toch met zo’n twee à drie graden. Zet je er een bevroren fles water voor, dan zul je merken dat de lucht al wél wat koeler wordt.

Lees ook
In de categorie ‘hoe overleef ik de hittegolf’: zó weet je wanneer je te weinig water drinkt

Ventilator op de slaapkamer

Heb je een ventilator op je slaapkamer staan? Dan is er één plek waar je ‘m het beste neer kunt zetten en da’s niet naast je bed. Het klinkt misschien een beetje onlogisch, maar als je op zoek bent naar extra verkoeling, is het zéker het proberen waard.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je beste vriend deze warme dagen.

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland) op

Bron: Libelle.nl | Beeld: Unsplash, Instagram