Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7x handig met veiligheidsspelden

7x handig met veiligheidsspelden

7x handig met veiligheidsspelden

Zorg dat je altijd een veiligheidsspeld bij de hand hebt, want ze kunnen veel meer dan twee stukken stof bij elkaar houden…

Rits van achter

Heb je een jurk met een rits aan de achterkant, maar is er niemand in de buurt om ‘m vast te maken? Bevestig een veiligheidsspeld aan de rits. Zo kun je er veel makkelijker zelf bij.

Knoflookpers schoonmaken

Een knoflookpers krijg je altijd schoon, vooral omdat er vaak nog wat restjes in de gaatjes blijven hangen. Met een veiligheidsspeld kun je die eenvoudig verwijderen.

Tas beschermd tegen dieven

Als je naar een druk evenement gaat of een dagje gaat shoppen, kun je de kans op zakkenrollen verkleinen door de rits van je tas vast te maken met een veiligheidsspeld.

Statische broek

Is de binnenkant van je broek statisch? Maak een veiligheidsspeld aan de binnenkant vast om dit tegen te gaan.

EHBO-doos

Een veiligheidsspeld wordt vooral in de survivalwereld veel gebruikt. Niet zo gek: je kunt er splinters mee verwijderen, kleding mee dichtmaken en verband mee vastzetten. Ook al leef jij misschien iets minder gevaarlijk, zorg toch altijd voor een paar veiligheidsspelden in je EHBO-doos.

Schilderijenhanger

Heb je iets moois geknutseld dat je aan de muur wilt hangen? Met een veiligheidsspeld kun je eenvoudig een haakje maken om het kunstwerk aan op te hangen. Bevestig de veiligheidsspelden wel met extra sterke lijm.

Armbanden

Behalve voor praktische oplossingen zijn veiligheidsspelden ook leuk om zelf mee te knutselen. Maak er bijvoorbeeld een armband van. In dit filmpje zie je precies hoe je dat doet!

Bron | Goodhouse Housekeeping