Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vegetarisch couscous stoofpotje

Vegetarisch couscous stoofpotje

Thuis & wonen
Vegetarisch couscous stoofpotje

Couscous is niet alleen een super veelzijdig product, maar bovenal super snel klaar. In dit recept is couscous gebruikt voor een heerlijk stoofpotje. Eet smakelijk!

Vegetarische couscous stoofpotje

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

  • 150 gram couscous
  • 10 champignons
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • half blikje tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • paprikapoeder

Zo maak je het

Snijd het teentje knoflook en het uitje in kleine stukjes. Verwarm een pan en bak de knoflook en het uitje aan. Snijd de champignons, de courgette en de paprika en doe ze in de pan. Laat dit bakken totdat het gaar is. Zet het vuur zacht.

Giet het halve blikje tomatenblikjes bij het mengsel. De groenten moeten goed ‘ onder water’  staan. Laat dit voor vijf minuutjes koken. Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Meng de couscous met het tomatenmengsel. Maak het af met zwarte peper en paprikapoeder.

Tip: voeg een lepel crème fraiche toe aan het gericht als je het lekker romig wilt maken.
Tip: bak rundvlees of gehakt als je graag vlees eet.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Lees ook

 Simpele wraps met courgette, feta en dille

– Omeletwraps met ham, rucola en tomaat

– Hartige pannenkoekjes met yoghurt en courgette

Shoppen is altijd een goed idee