Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vegetarische cannelloni met spinazie

Vegetarische cannelloni met spinazie

Thuis & wonen
Vegetarische cannelloni met spinazie

Heb je cannelloni al eens zelf gemaakt? Met dit heerlijke recept voor vegetarische cannelloni met spinazie lukt het je zeker. A peace of cake

Vegetarische cannelloni met spinazie

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 30 min. in de oven

Dit heb je nodig

  • 150 gram (diepvries)spinazie
  • circa 10 cannelloni’s
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tijm
  • snufje zout en peper
  • 50 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper het uitje en snijd de knoflook en paprika fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, paprika en knoflook ongeveer 5 minuten aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg dan de kruiden, spinazie en tomatenblokjes toe. Laat de saus ongeveer 5-10 minuten pruttelen.

Verdeel een laagje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de cannelloni met de saus en leg ze één voor één in de schaal. Verdeel daarna de rest van de saus over de ovenschaal.

Afmaken met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas. Eventueel kun je de bechamelsaus ook weglaten. Zet de cannelloni voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden en de cannelloni zacht is geworden. En klaar is je cannelloni met spinazie!

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

 Maak ook

Shoppen is altijd een goed idee