Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vegetarisch recept: wortelbeignets

Vegetarisch recept: wortelbeignets

Thuis & wonen
Vegetarisch recept: wortelbeignets

Zin in een avondje zonder vlees? Met deze recepten uit het boek Vegalicious, 141 culinaire vegetarische recepten van Alice Hart tover je in no time heerlijke en oh, zo gezonde gerechten op tafel.

wortelbeignets

Wortelbeignets met koriander, schapenkaas en citroensaus

Dit prachtige torentje van wortelbeignets heeft allerlei smaken: hartig, knapperig, licht zurig, zacht en zoet. Voor drie personen maak je van deze ingrediënten een heerlijk voorgerecht. Voor twee personen zet je er een zomerse hoofdmaaltijd mee op tafel. Heb je weinig tijd, maak dan de saus van tevoren en bewaar hem in de koelkast.

Voor 2 of 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Afkoelen: 30 minuten
Baktijd: ongeveer 10 minuten

Dit heb je nodig

250 g haloumi (schapenkaas) * 4 grofgeraspte dikke wortels * 5 gesnipperde lente-uitjes * 1 bosje fijngeknipte koriander * 1 el geroosterde en fijngemalen korianderzaadjes * 20 g kikkererwtenmeel of gewone bloem * 2 losgeklopte eieren * 3 el olijfolie * 1 handje rucola * 4 el citroensaus * peper en zout

Zo maak je het

Rasp vijftig gram haloumi grof en meng het door de geraspte wortel. Snijd de rest van de kaas in plakken en zet weg. Voeg de andere ingrediënten aan het wortel-haloumimengsel toe. Doe er een klein beetje peper en zout bij en meng zorgvuldig door elkaar. Vorm twaalf balletjes, druk die met je hand plat en leg ze op een bakplaat. Zet ze, als je daar de tijd voor hebt, dertig minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak de beignets erin, twee minuten per kant, tot ze bruin worden. Leg de beignets op een bord en houd ze warm in een niet te hete oven, terwijl je de plakken haloumi bakt: aan elke kant één tot twee minuten. Je hoeft niet nog meer olijfolie in de pan te doen. Zorg ervoor dat de beignets mooi krokant en goudbruin worden. Maak stapeltjes beignets op de borden, afgewisseld met haloumi. Garneer met een paar blaadjes rucola en besprenkel met de citroensaus.

vegaliciousDit recept komt uit het boek Vegalicious, 141 culinaire vegetarische recepten, Alice Hart, paperbackuitvoering € 15, Terra Lannoo. Terralannoo.nl

Shoppen is altijd een goed idee