Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Overheerlijk én vegan: zo maak je een heerlijke, fruitige cheesecake

Overheerlijk én vegan: zo maak je een heerlijke, fruitige cheesecake

Overheerlijk én vegan: zo maak je een heerlijke, fruitige cheesecake

Fotogenieker wordt ’t niet: dat goudgele binnenste met lichtbruin gebrande rand, versierd met zomerfruit en bloemen. Say cheese! Met dit recept maak je een heerlijke vegan cheesecake.

Recept: cheesecake met zomerfruit en bloemen

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 200 g havermout
  • 30 g lichtbruine kristalsuiker
  • 100 g plantaardige bakboter (gesmolten)
  • 1 zakje (bourbon)vanillesuiker van 8 g
  • snuf zout
  • snuf kaneel

Voor de vulling:

  • 750 g dikke sojakwark (bijv. Alpro Go On of het kwark-alternatief van Provamel)
  • 250 g kokos-yoghurt
  • sap en rasp van 1 grote biologische citroen
  • 100 g lichtbruine kristalsuiker
  • 1 zakje (bourbon)-vanillesuiker van 8 g
  • 85 g custardpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g plantaardige bakboter

Voor de garnering:

  • rood fruit naar keuze
  • poedersuiker
  • eetbare bloemen

Extra nodig:

  • springvorm of taartpan van ca. Ø 22 cm
  • hakmolen, keukenmachine of elektrische koffiemaler

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met plantaardige boter.
  3. Maal de havermout fijn in de hakmolen, keukenmachine of koffiemaler.
  4. Meng suiker, boter, vanillesuiker, zout en kaneel tot een deeg. Druk dit uit op de bodem van de springvorm.
  5. Meng in een grote kom sojakwark, kokosyoghurt, het citroensap en de -rasp, suiker en vanillesuiker. Voeg custardpoeder en bakpoeder toe en meng totdat je geen klontjes meer ziet.
  6. Smelt de boter.
  7. Giet een klein deel van het kwarkmengsel bij de gesmolten boter en meng goed.
  8. Roer het botermengsel vervolgens door de rest van het kwarkmengsel.
  9. Bak de taart 55-60 minuten, tot hij mooi gerezen is en er goudgeel uitziet.
  10. Schakel de oven uit en laat de taart 5-10 minuten staan voordat je hem uit de oven haalt.
  11. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.
  12. Serveer met rood fruit, bestuif met wat poedersuiker en decoreer met eetbare bloemen.

Lees ook
Om je vingers bij af te likken: zo maak je een verrukkelijke, vegan kokos-crème brûlée

(Plant)aardig

Maartje Borst over haar boek Taart ende Koeck: “Een boek met ouderwets lekkere baksels zonder zuivel en ei, traditionele ingrediënten: komt dat wel goed? Ik kan je verzekeren dat je voor de recepten in dit boek op smaakbeleving niet hoeft in te leveren.” € 29,99, Kosmos Uitgevers.

De rest van de recepten in lees je in Flair 26-2021. Deze ligt t/m 6 juli in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.

cheesecake

Recept en beeld cheesecake uit boek Taart ende Koeck, Maartje Borst

Shoppen is altijd een goed idee