Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Veelvoorkomende schoonmaakfouten die je nooit meer moet maken

Veelvoorkomende schoonmaakfouten die je nooit meer moet maken

Veelvoorkomende schoonmaakfouten die je nooit meer moet maken

Zelfs als jij een ijverige Assepoes bent die regelmatig door het huis raast, zou het toch goed kunnen dat je onbewust alleen maar meer bacillen aan het verspreiden bent. Omdat schoonmaken op deze warme dagen iets is dat gauw en goed moet gebeuren, maakten wij voor jou een lijst met de meest voorkomende schoonmaakfouten!

Al je bestek dezelfde kant op in de vaatwasser steken

Als je al je bestek met de vieze kant naar beneden in het bestekbakje van je vaatwasser steekt, voorkom je dat de hete straal in het midden al het bestek goed kan bereiken. Beter is om de vorken en lepels met de gebruikte kant naar boven te steken en de messen juist andersom in te ruimen. Zo kan je je ook niet snijden bij het in- en uitruimen.

Spray en veeg

Je handige bus schoonmaakspray gebruik jij voor zowat alles, maar denk je er ook aan dat het product even moet laten intrekken? Hoe verleidelijk is om alles snel uit te vegen: door het schoonmaakmiddel even te laten liggen, wordt de boel des te schoner.

schoonmaken

Te veel schoonmaakmiddel gebruiken

Bij schoonmaken geldt echt: less is more. Het is logisch dat je dat vieze gasfornuis moet behandelen met grote hoeveelheden zeep, maar dat is niks meer dan verspilling. Een klein beetje is in de meeste gevallen meer dan genoeg.

De ramen wassen als het warm is

Natuurlijk heb je op zonnige dagen zoals deze meer zin om de ramen eens goed te lappen dan op een willekeurige druilerige donderdag. Toch kan je het beter laten, want door de hitte droogt je schoonmaakmiddel te snel op het glas, waardoor je juist strepen krijgt. Een beter excuus voor een glaasje rosé op het terras kunnen we je niet geven, toch?

 

Lees ook:

Bron: Pure Wow, Womansday