Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Variëren met soep doe je zo!

Variëren met soep doe je zo!

Thuis & wonen
Variëren met soep doe je zo!

Heb jij ook vaak aan het einde van de week restjes groente over? En geen idee wat je er mee moet? Gooi het dan niet weg, zoals bijna de helft van de Nederlanders doet. Maar maak er een lekkere soep van, net als Sofie en Jorrit van hun foodblog Lekker en Simpel.

Sofie: “Met deze restjes kun je vaak een hele lekkere pan soep maken. Als basis gebruiken wij de nieuwe pakjes soep van Honig, de ‘Specials’. Honig heeft namelijk vier nieuwe smaken uitgebracht waaraan extra ingrediënten zijn toegevoegd voor een nog intensere smaak. De tomatensoep bevat bijvoorbeeld stukjes zongedroogde tomaat en de bospaddenstoelensoep bevat kleine stukjes cantharellen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is zelf nog wat lekkere en verse ingrediënten aan de soep toe te voegen en binnen 20 minuten staat er een heerlijke pan soep op tafel.”

Zelfgemaakte tomatensoep boordevol groenten (à la Sofie van Lekker en Simpel)

 Benodigdheden:

  • 1 pakje Honig Specials Tomatensoep met zongedroogde tomaten
  • halve prei
  • halve ui
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 liter water
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • verse peterselie

Voor de gehaktballetjes:

  • 125 gram gehakt
  • 1 ei
  • beschuit
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Snijd de prei, ui, tomaten en paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een grote soeppan en bak het uitje met de prei en paprika aan. Voeg na circa 3 minuten 1 liter koud water en het pakje Honig tomatensoep toe. Even goed mengen zodat er geen klontjes in de soep komen. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de stukjes tomaat, een snufje peper en een theelepel Italiaanse kruiden toe. Als de soep kookt, laat je deze ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Zelf heb ik na 15 minuten de soep gepureerd met eens staafmixer maar dat hoef je niet te doen.

Ondertussen maak je de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak dan kleine gehaktballetjes met je handen. Voeg de balletjes toe aan de soep (eventueel nadat je de soep hebt gepureerd) en laat de balletjes een paar minuten meekoken. Serveer de soep met wat verse peterselie.

Tip: heb je nog wat soep over? Laat de soep dan helemaal afkoelen, schep de soep in goede afsluitbare bakjes en vries de soep in. Als je dan een keer geen tijd of zin hebt om te koken, pak je gewoon een bakje soep uit de diepvries.

Vier smaken

De Honig Specials zijn er in vier smaken!

  • Tomatensoep met zongedroogde tomaten
    Voeg eens een vermicelli, een scheutje kookroom en/of een halve rode peper toe om de soep nog meer op smaak te brengen.
  •  Bospaddenstoelensoep met cantharellen
    Voeg aan de bospaddenstoelensoep eens 125 gram (kastanje)champignons, 2 bosuien, een lepeltje crème fraiche, een handje gerookte kipreepjes en wat verse bieslook toe.
  • Gegrilde rode paprikasoep met bieslook
    Voeg aan de gegrilde rode paprikasoep eens 2 gegrilde paprika’s, een teen knoflook, een halve ui en een halve rode peper toe.
  • Thaise kippensoep met een vleugje citroengras
    Voeg aan de Thaise kippensoep eens een kipfilet, een scheut kokosmelk, een halve rode peper, een fijngesneden paprika, een bosui en wat verse koriander toe.

    Sofie (23) en Jorrit (24) trekken met hun blog
    Lekkerensimpel.com dagelijks zo’n 15.000 bezoekers.
    De kookvideo’s van de twee hobbykoks zijn ook te zien
    op Flair at home en hun eigen YouTube-kanaal.

Shoppen is altijd een goed idee