Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heb jij je vanochtend verslapen? Met deze tips zal het nooit meer gebeuren

Heb jij je vanochtend verslapen? Met deze tips zal het nooit meer gebeuren

Heb jij je vanochtend verslapen? Met deze tips zal het nooit meer gebeuren

Voor sommige mensen is opstaan een fluitje van een cent. Dat zijn de mensen die de wekker “lekker vroeg” zetten, niet snoozen, nog tijd hebben voor een bakje zelfgemaakte granola, hun outfit de avond van te voren al klaar hebben gelegd -inclusief ingepakte tas- en nooit hun fietssleutels kwijt zijn.

De mensen in de tweede categorie hebben exact 23 minuten de tijd om te douchen, een outfit te vissen uit een grote berg kleding ergens in de hoek van de badkamer, een banaan mee te graaien en te zorgen voor een enigszins respectabel uiterlijk (lees: gekamd haar en gepoetste tanden).

Mensen uit de eerste categorie verslapen zich zelden – en als ze zich verslapen, skippen ze het kommetje granola en zijn ze nog ruim op tijd. Mensen uit de tweede categorie kunnen zich absoluut niet verslapen en verslapen zich ten minste één keer per maand. Kortom: ze (lees: we) hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen.

Hieronder de gouden tips:

1 Stop met snoozen
Dat wilde je natuurlijk niet horen, maar snoozen is de allerbelangrijkste reden dat je je verslaapt. Je dommelt weer in en slaapt dieper dan voor het ontwaken.

2 Zet je wekker op een andere plek
Stoppen met snoozen is makkelijker gezegd dan gedaan, dus als je echt resultaat wil boeken, zorg je dat je wekker niet binnen handbereik staat. Als je wekker je telefoon is: mooi meegenomen. Je slaapt namelijk stukken beter als je niet in bed nog 47 appjes moet sturen naar de ‘Lekker gezellig high tea’en in oktober 2017’-groepsapp moet sturen. Door je je wekker aan de andere kant van de kamer neer te zetten, moet je echt je bed uit en zal je minder snel terug kruipen.

3 Irritante wekkertoon
Een mooi deuntje is leuk, maar niet effectief. Wissel het kabbelende harpgeluid voor een loeiharde sirene of bel en je staat binnen een paar minuten (seconden!) naast je bed. Nog beter is een wekkerradio die je instelt op een radiozender waar lekker opdringerig en hysterisch gepraat wordt (you know who you are, Radio538) – de conversatie zal je snel uit je slaap halen, maar je niet zo woest maken als het ambulancegeluid dat je in eerste instantie op je iPhone had ingesteld.

snooze

4 Gordijnen en raam open
Iedereen die zo’n wekkerlamp heeft, of gewoon geen gordijnen, weet: daglicht is de beste manier om wakker te worden. In de winter heb je daar natuurlijk niks aan, maar nu het zomer is, kan je er maximaal van profiteren. Laat je gordijnen open als je echt vroeg op moet of trek je gordijnen omhoog het moment dat je wekker gaat. Het liefst zet je ook je raam open – je zal zien dat je binnen 5 minuten klaar bent om op te staan.

5 Glas water
Drink voor je naar bed gaat een groot glas water, dan zul je op het moment dat je wekker gaat zeker naar het toilet moeten. Als je eenmaal uit bed bent, ben je ook zo onder de douche. Zorg wel dat je in de loop naar het toilet zo veel mogelijk geconfronteerd wordt met licht, zodat je niet met halfdichte oogjes terug kruipt onder je nog warme dekbed. Dehh..

6 Laat iemand je wakker maken
Het beste is als je iemand vraagt je wakker te maken – die dan de ramen en gordijnen open doet, de radio zachtjes aanzet en alvast begint met koffiezetten. En je een ochtendkusje geeft met fris gepoetste tanden. Tijd dus om op zoek te gaan naar een welwillend ochtendmens.

 

wakkerworden

Lees ook:

Bron: Esquire.nl