Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pretparken kindvriendelijker: roken voortaan verboden in wachtrijen

Pretparken kindvriendelijker: roken voortaan verboden in wachtrijen

Thuis & wonen
Pretparken kindvriendelijker: roken voortaan verboden in wachtrijen

Nu de klok verzet is, de temperatuur stijgt en de zon zich steeds vaker laat zien, duiken in de agenda’s weer meer en meer dagjes pretpark op. Maar hoewel attractieparken en dierentuinen een waar paradijs voor de kleintjes zouden moeten zijn, zijn ze in werkelijkheid een stuk minder kindvriendelijk.

Lees ook
YES: deze stad krijgt binnenkort een eigen strand

Zo mag in wachtrijen van attracties gewoon worden gerookt, terwijl kinderen daar soms wel een uur lang in staan. Maar daar komt verandering in.

Rookvrije rijen
In veel pretparken en dierentuinen mag vanaf komende zaterdag namelijk niet meer worden gerookt in de rij voor attracties, zowel binnen als in de open lucht. Het gaat onder meer om de Apenheul, Walibi, Burgers’ Zoo, Madurodam en de Efteling.

Ook speeltuinen doen mee
Dat heeft de ‘Club van Elf’, de vereniging van grote dagattracties, vandaag bekendgemaakt. Ook steeds meer buitenspeelplekken willen geen rokers meer zien tussen de kinderen. Tientallen speeltuinen werken aan een geheel of gedeeltelijk rookverbod of zijn al rookvrij.

Opluchting
Het is nieuws waar vooral het Longfonds blij mee is. Vandaag opent het fonds het buitenspeelseizoen in de rookvrije speeltuin ’t Kwekkeltje in het Brabantse Rosmalen. Het rookvrij maken van de locaties is een initiatief van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Het doel is uiteindelijk een geheel rookvrije generatie.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Shoppen is altijd een goed idee