Vergeet kaas- en wijnavondjes, want vanaf nu nodig jij je vriendinnen uit voor de nieuwste match made in heaven: Zwitserse kaas en thee. Yummie!
Oké, we houden van wijn én van kaas. Maar als je geen al te grote aanslag wil plegen op je lijn – en je hersencellen – kan je je favoriete wijntje prima vervangen door een heerlijke kop thee. Thee-experte Fabienne Effertz merkte op dat mensen uit de Alpen hun smeuïge kaasfondue en raclette al jaren combineren met een kannetje thee en wil die verrassende smaaksensatie nu dus ook naar Nederland brengen. Ideetje voor vanavond?
Gruyère met Samabeong (Darjeeling)
Gruyère met Hu Long Jin (groene thee)
Emmentaler met Foxiang (groene thee)
Emmentaler met Sencha Okimudori (groene thee)
Vacherin Fribourgeois met Lao Cong Xiao Zhong (rode thee)
L’Étivaz met Tra To Quy (Wulong)
La Tomme Vaudoise met Lao Shou Mei (witte thee)
Tête de Moine met Men Ding Gan Lu (groene thee)
Gruyère met Bai Mu Tan (witte thee)
Lees ook:
- Creatief met restjes: gooi je lege pindakaaspot niet meer weg!
- Recept: boekweitpannenkoeken met prei en kaas
- Recept: zomerse salade met gedroogde vruchten en geitenkaas