Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Van het land op je bord: ontdek op Tweede Paasdag waar je eten vandaan komt

Van het land op je bord: ontdek op Tweede Paasdag waar je eten vandaan komt

Van het land op je bord: ontdek op Tweede Paasdag waar je eten vandaan komt

Eerste Paasdag is voor de paasbrunch, Tweede Paasdag voor woonboulevards. Toch? Dit jaar niet! Op Tweede Paasdag kan je namelijk een bezoekje brengen aan boeren en telers bij jou in de buurt om te ontdekken waar je eten vandaan komt.

Buitendag
Neem je kind mee om te zien hoe boerenkaas wordt gemaakt, waar komkommers worden geteeld en hoe bloemen gekweekt worden. Albert Heijn organiseert op Tweede Paasdag namelijk de AH Buitendag. In samenwerking met vele boeren, kwekers, telers en leveranciers door het hele land, kan je op 17 april alles te weten komen over de herkomst van producten die bij de supermarkten van Albert Heijn te vinden zijn. De boeren en telers staan de hele dag klaar om je te laten proeven, ontdekken en beleven hoe alles groeit en bloeit.

Varkentjes aaien
Naast aandacht voor de producten is er op deze dag ook volop vermaak. De kids kunnen zich laten schminken, meedoen aan de Paasspeurtocht en hun eigen boerderijkleurplaat maken. De boeren en telers zorgen voor activiteiten zoals varkentjes aaien, tulpen plukken of een tractorrace. In Brabant en Utrecht vindt dit jaar voor het eerst ‘Toer de boer’ plaats, waarbij bezoekers samen met winkels in de buurt langs de deelnemende boeren en telers fietsen.

Alleen even inschrijven
Lijkt de AH Buitendag jou een stuk leuker dan de geijkte meubeljacht op Tweede Paasdag? Schrijf je dan in via de website AH.nl/Buitendag. Daar kan je overigens ook checken of een boer, teler of leverancier bij jou in de buurt meedoet. Toegang voor de AH Buitendag is gratis.