Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vakantie in eigen land: 7x bijzonder overnachten in Nederland

Vakantie in eigen land: 7x bijzonder overnachten in Nederland

Vakantie in eigen land: 7x bijzonder overnachten in Nederland

Soms hoef je helemaal niet ver te gaan voor een absolute topvakantie. Ons mooie land barst van de toffe hotels, mooie b&b’s en unieke campings, maar je moet het wel even weten. Wij zochten 7 locaties uit waar je vast nog niet aan gedacht hebt! 

Slapen in een helikopter, € 95/nacht 

large (1)

Heb je wel genoeg van een klassieke hotelkamer? In vakantiepark `t Akkertien staat midden in de vijver een helikopter die is omgetoverd tot slaapplek. Zoveel mogelijk elementen zijn nog origineel. Je hebt er een bed, tv, kachel en een gelegenheid om een kopje koffie of thee te maken. Buiten is een zitje en er is wifi. Zo kun je in ieder geval wel Instagramfoto’s posten als je in jouw helikopter ligt!

Een wijnvat als hotelkamer, €160/nacht

large

is jouw man een echte wijnliefhebber? Dan is dit wellicht de perfecte verrassing. Dit hotel aan de oude haven van Stavoren heeft 8 levensgrote wijnvaten waar ze luxe hotelkamers van gemaakt hebben. Een prachtig resultaat! In hotel De Vrouwe van Stavoren kun je kiezen tussen een Frans wijnvat of een wellness wijnvat, waar je ook nog eens kunt genieten van sauna’s, whirlpool, stoomcabine, enz.

Een écht strokasteel , € 60/nacht

large (2)

Heb je altijd al gedroomd om net zoals in films te rollebollen in de schuur tussen het stro? Of een slaappartijtje te houden met je vriendinnen al dansend op strobalen? Dat kan in het strokasteel in Oldehove. Uniek en erg leuk! Bovendien heb je gewoon de luxe van een badkamer en is de kamer nog eens romantisch ingericht met een hemelbed en romantische meubels.

Bijzonder overnachten op hoog niveau, € 80/nacht 

large (3)

Slapen in een boomhut, in de natuur in Friesland. Eventjes helemaal weg. Het lijkt wel een sprookje! Hier kun je comfortabel slapen, want de boomhut is gewoon uitgerust met elektrische verwarming. Geen koude voetjes dus!

Luxe slapen in een kapel, € 395/nacht 

large (4)

Slapen in het huis van God, midden in Amsterdam, kost blijkbaar wel wat. Maar geef toe, het oogt ook SUPER. Dit schuilkerkje is voorzien van alle luxe die je je maar kunt wensen. Kijk zeker even naar het bad, voor een écht Marie Antoinette-gevoel.

Slapen in een watertoren, € 250/nacht

large (5)

In deze watertoren bevindt zich een heuse suite. Je verwacht het waarschijnlijk niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant is een moderne kamer met een heerlijk uitzicht natuurlijk. Wil je een bubbelbad nemen op hoogte? Dat kan hier!

Zigeunergevoel in Drenthe, € 65/nacht

large (6)

In Drenthe staat een vakantiepark opgebouwd met allemaal verschillende kleurrijke woonwagens. Een prachtig gezicht! Wil je gezellig met de kids ’s avonds rond een vuurkorf zitten, griezelverhalen vertellen en naar de sterren kijken? Dan is dit een uitstekend idee.

Lees ook: