Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vakantie, maar dan anders dankzij deze websites

Vakantie, maar dan anders dankzij deze websites

Vakantie, maar dan anders dankzij deze websites

Wat ga jij je volgende vakantie doen? Wordt het een hippe city trip, strandvakantie of backpack avontuur? Klinkt geen van deze opties jou goed in de oren en ben je toe aan iets nieuws? Dan zijn deze sites wat voor jou! Want hiermee boek je een verrassende vakantie die je nooit meer zult vergeten!

Wwoof

Wwoof staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Via de site van Wwoof kun je op organische boerderijen over heel de wereld onderdak krijgen. De bedoeling is dat je elke dag een paar uur meehelpt op de boerderij, in ruil voor je werk krijg je een bed en eten. Wwoof is dus een heel leuke manier om een land en de bewoners beter te leren kennen zonder dat het je veel kost!

Laat je verrassen!

Via de website srprs.me wordt je vakantie een echte verrassing! De site regelt namelijk alles voor je en pas op de luchthaven krijg je te horen waar je naar toe gaat. Spannend! Het enige dat je van te voren moet aangeven is het thema van je reis en de data. Je kunt kiezen uit: avontuur, city tripping, budget, sunsation recharge, multi city, solo together, road tripping, luxury. Zeven dagen voor vertrek krijg je het weerbericht van jouw bestemming te zien zodat je kunt inpakken. Vlak voor vertrek krijg je een kraskaart thuis gestuurd die je op de luchthaven mag open krassen zodat je bestemming onthult wordt! Zo leuk! Zoals ze bij srprs.me zeggen: you’ll go wherever you’re meant to go!

HelpX

HelpX is net als Wwoof een site die reizigers in contact brengt met locals. De locals bieden onderdak en vaak ook eten aan in ruil voor een paar uur werk per dag. Wat de local precies kan bieden en in ruil daarvoor van je vraag kan variëren. Sommige locals hebben een ranch, terwijl anderen een B&B of een hostel hebben. Voor ieder dus wat wils en het is een geweldige manier om langere tijd in een land te zijn en de gewoontes van de mensen te leren kennen.

Huizenruil

Een andere leuke manier om van je vakantie te genieten is via een huizenruil. Je kunt dit regelen met behulp van sites als huizenruil.com of guesttoguest.com. Het concept van een huizenruil is eenvoudig: je ruilt van huis met iemand anders en geniet van een heerlijke vakantie in een huiselijke omgeving. Je bespaart zo natuurlijk ook nog eens flink op de kosten, want je hoeft geen geld uit te geven aan een hotel of appartement. Chill!

Lees ook:

YES! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen voor 2017

Wanderlust: 9 onbekende exotische vakantiebestemmingen

Vlieg voor een prikkie naar New York met deze budgetmaatschappij