Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vaatwasser-hack: op déze manier voorkom je dat er zich water in je kommetjes of glazen ophoopt

Vaatwasser-hack: op déze manier voorkom je dat er zich water in je kommetjes of glazen ophoopt

Thuis & wonen
Vaatwasser-hack: op déze manier voorkom je dat er zich water in je kommetjes of glazen ophoopt

Het hebben van een vaatwasser is natuurlijk hartstikke handig. Het kan veel tijd en moeite schelen, maar daarnaast kan het ook de nodige irritaties met zich meebrengen. Eén van die irritaties is dat er zich water kan gaan ophopen in kommetjes en glazen, waardoor je tijdens het uitpakken een plens water over je heen krijgt. Er is een heel handige hack gevonden, zodat je tijdens het uitpakken van je vaatwasser gewoon eens een keer droog blijft.

Australische Facebook-groep

De tip werd gedeeld in een Australische Facebook-groep voor schoonmaak-tips. Een vrouw vertelt daarin enthousiast over een ontdekking, die ze nog niet zo heel lang geleden heeft gedaan. Zij had erg last van het ophopen van water in haar glazen en kommetjes, waardoor het gebruiken van de vaatwasser niet meer zo fijn was. Want: dat water ruikt ook altijd zo muf. Ze ging op onderzoek uit, om te kijken of er een manier was waardoor haar glazen en kommetjes niet meer zouden omkieperen tijdens het reinigen. De uitkomst? Er blijkt dus een heel handig en goedkoop product voor te zijn.

Lees meer 
Met deze handige hack wordt bloemschikken een fluitje van een cent

Droogrek

Mensen die geen vaatwasser hebben, drogen vaak zelf de vaat af, of gebruiken droogrekken om hun vaat in te laten opdrogen. Laat zo’n droogrek nou ook eens handig zijn om in je vaatwasser te gebruiken. Plaats het droogrek boven de kommetjes en glazen die mogelijk om kunnen vallen tijdens het reinigen. Dit zorgt ervoor dat alles gewoon op z’n plek blijft staan en dat er dus geen water in komt te zitten. Zorg er wel voor dat je geen houten rek koopt, want dit blijft niet goed in de vaatwasser.

Ben je nieuwsgierig hoe zo’n rek eruit ziet en hoe je ‘m in je vaatwasser plaatst? Check hier een handige foto.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee