Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Update: pasta boursin

Update: pasta boursin

Thuis & wonen
Update: pasta boursin

Een gerecht wat regelmatig bij Sofie op tafel staat is pasta boursin. In een ver ver verleden (lees: één van haar eerste recepten) heeft ze dit recept geplaatst op Lekker en Simpel. Inmiddels heeft ze pasta boursin al heel vaak gemaakt en is het recept ook al aangepast. Het leek haar leuk om haar versie van nu, met jullie te delen omdat het zo’n lekker en simpel recept is.

Dit heb je nodig:

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

  • 150 gram pasta
  • 1 bakje boursin cuisine (of andere roomkaas met kruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje rucola
  • pijnboompitten
  • handje parmezaanse kaas (of andere kaas)
  • snufje peper
  • eventueel andere ingrediënten zoals bieslook, tomaat, courgette, hamblokjes en spekreepjes.

Zo maak je het: 

Zet een pan water op voor het koken van de pasta en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is, giet je een scheutje olie in een pan en fruit je het uitje en de knoflook aan op een zacht vuurtje. Tip: het is trouwens ook lekker om de pijnboompitten te roosteren in een pan zonder olie of boter.

Als het uitje is aangefruit, voeg je de kruidenkaas toe en laat je deze zachtjes smelten. Ondertussen is de pasta klaar en giet je deze af. Voeg ook de pasta toe aan de pan met de kruidenkaas. Meng alles goed door elkaar en serveer de pasta met de pijnboompitten, een beetje parmezaanse kaas, een snufje peper en eventueel wat fijngehakte bieslook.

 

 

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee