Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Unicorn ice cream is ongetwijfeld het heerlijkste wat je vandaag zal zien

Unicorn ice cream is ongetwijfeld het heerlijkste wat je vandaag zal zien

Unicorn ice cream is ongetwijfeld het heerlijkste wat je vandaag zal zien

IJs en eenhoorns? Aan beide hebben we de mooiste jeugdherinneringen. Wat niet betekent dat je er nu niet meer dol op kan zijn, natuurlijk. Om dat te bewijzen, zochten – en vonden – wij dit overheerlijke recept voor ‘unicorn ice cream’. The best of both worlds, ja!

Ingrediënten

  • 750 ml volle room
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Verschillende tinten voedselkleurstof
  • Eetbaar glitters
  • Versieringen

Hoe draai je zelf zo’n portie ‘unicorn ice cream’ in elkaar?

Gebruik een mixer om in een grote kom de volle room op te kloppen. Wanneer er kleine ‘piekjes’ blijven staan als je de mixer uit de kom haalt, is de consistentie perfect. Voeg daarna met een spatel de gecondenseerde melk en het vanille-extract toe en meng alles onder elkaar.

Neem voor elke tint kleurstof een apart kommetje en verdeel je mengsel over de kommetjes. Voeg daarna aan elke portie twee à drie druppels van de kleurstof toe en meng alles tot heel het mengsel een egale kleur heeft.

Neem een platte schaal en voeg om de beurt een lepel van je mengsel uit de verschillende kommetjes toe. Stapel verschillende kleuren op elkaar tot de schaal vol is. Gebruik daarna een keukenmes om de kleuren wat door elkaar te laten lopen – maar mix niet té veel, want dan krijgt alles dezelfde kleur.

Benieuwd? Kijk de originele video van Delish hieronder!

Lees ook: