Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Godnondeju! Deze dingen wist je nog niet over ‘Undercover’

Godnondeju! Deze dingen wist je nog niet over ‘Undercover’

Thuis & wonen
Godnondeju! Deze dingen wist je nog niet over ‘Undercover’

We hebben nog maar een paar afleveringen van ‘Undercover’ seizoen 2 te gaan. Gelukkig voor ons is het derde seizoen al onderweg, mét Frank Lammers als drugsbaron Ferry Bouman. Omdat we nooit genoeg van de Netflix-hit kunnen krijgen: déze weetjes over ‘Undercover’ kende je nog niet. Wedden?

‘Undercover’ weetjes die je nog niet kende

Dacht je alles te weten over Undercover? Misschien toch niet. Van leuke feitjes over de cast tot alle parallellen met de echte wereld: deze weetjes over de populaire Netflix-serie kende je gegarandeerd nog niet.

1. Ferry Bouman bestaat écht

Of nou ja, niet met díe naam. Ferry is namelijk gebaseerd op drugsbaron Janus van Wesenbeeck uit Eindhoven, die door de Belgische justitie werd gerekend tot de grootste drugshandelaren van Europa. Het script van Undercover seizoen 1 lijkt bijna rechtstreeks te komen uit zijn strafdossier: van de camping tot de undercoveragenten en natuurlijk zijn criminele activiteiten.

2. Tom Waes (Bob) is schlagerzanger

Het leven van Tom Waes kan bijna niet meer verschillen dan van zijn personage Bob. Ondanks dat Waes wel wat rollen op zijn naam heeft staan, is hij in België vooral bekend als presentator op de Vlaamse tv. Maar dat niet alleen, óók scoorde hij een heuse zomerhit als schlagerzanger met zijn nummer Dos cervezas. En dat smaakte blijkbaar naar meer, want een jaar later kwam Tom namelijk met zijn tweede single: Eén is geen.

De tekst loopt door onder de video.

3. ‘Camping Zonnedauw’ is van SBS-ster Peter Gillis

Het eerste seizoen van Undercover speelt zich grotendeels af in een recreatiepark in Lommel, ook wel Camping Zonnedauw genoemd. In werkelijkheid is de serie opgenomen in vakantiepark Blauwe Meer, dat in het bezit is van zakenman Peter Gillis. Ja, diezelfde Peter Gillis die onlangs een realityprogramma kreeg op SBS6. De camping waar het daadwerkelijke verhaal zich heeft afgespeeld, is ook in Lommel te vinden: dat is vakantiepark Parelstrand.

4. John was één van de ‘mannen van Roos’ in Villa Achterwerk

In Undercover seizoen 1 speelt acteur Raymond Thiry de rol van John Zwart, gangster en rechterhand van Ferry. Hij mag dan angstaanjagend zijn in de serie, in het dagelijks leven is hij een compleet ander persoon. Zo kun je Thiry onder meer kennen van OorlogswinterPenoza en Zwarte Tulp. Maar dan: wist jij dat de zestigjarige acteur vroeger de rol van Gert-Jan van Rossum in kinderprogramma Villa Achterwerk speelde? Jep, hij was één van ‘de mannen van Roos’.

De tekst loopt door onder de tweet.

5. Kim en Martijn zijn in het echte leven ook samen

Dit is één van de ‘Undercover weetjes’ die je misschien al wél kende. In het tweede seizoen van Undercover zien we veel nieuwe gezichten, waaronder die van Nederlandse acteur Benja Bruijning. Hij speelt de vriend van Kim (Anna Drijver). Als je hun romance overtuigend vindt overkomen, dan komt dat niet uit de lucht vallen. De twee hebben in het echte leven namelijk ook een relatie. Anna en Benja hebben zelfs twee kinderen: dochter Lea (3) en zoon Jona (10 maanden).

Lees ook
Zoek de verschillen: zo ziet de ‘Undercover’ cast eruit in het dagelijks leven

6. Lisa/Sharon was te zien in Het Huis Anubis

Nog een nieuw gezicht: undercoveragente Lisa de Wit, op de El Dorado ranche beter bekend als de voor mannen onbereikbare Sharon. Het nieuwe personage wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Sanne Samina Hanssen, die je misschien wel bekend voorkomt. Zo speelde Sanne van 2009 tot 2011 de rol van Anastacia in de Nickelodeon-serie Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard. Grappig detail: Manou Kersting (agent Nick Janssen in Undercover) sprak daarvan de voice-over in. Weet je dat ook weer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Het Huis Anubis (@het.huis.anubis) op

Beeld: Netflix

Shoppen is altijd een goed idee