Komen er vrienden borrelen en wil je eens wat anders op tafel zetten dan de vertrouwde blokjes kaas en nacho’s met guacamole dip? Dan zijn deze heerlijke gehakballetjes precies wat je nodig hebt! Zijn er ook wat gasten bij die geen vlees eten? Laat ze dan zeker kennis maken met deze heerlijke en originele geroosterde bloemkool dip!
Dit heb je nodig voor deze balletjes (voor 4 personen):
- i kg gemengd gehakt
- 1 uit
- 1 ei
- paneermeel
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 2 el verse basilicum (of munt of koriander)
- peper
- zout
Zo maak je ze:
- Snipper de knoflookteentjes. Snipper het chilipepertje. Snipper de ui fijn.
- Meng het gehakt met de ui, knoflook, chilipeper en de verse kruiden. Meng er het ei en het paneermeel door en kruid met peper en zout.
- Meng alles goed en vorm er kleine balletjes van. Bak ze krokant in een pan.
Recept: Libelle-lekker.be
Het maken van de balletjes kost al met al een half uurtje, zo gedaan dus! Smakelijk!
Lees ook:
Dit geheime ingrediënt maakt je guacamole stukken beter