Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Het nieuwste wondermiddel? Mondwater!

Het nieuwste wondermiddel? Mondwater!

Thuis & wonen
Het nieuwste wondermiddel? Mondwater!

Als je maar één toiletartikel mee kunt nemen naar een festival komend weekend, wat zou je dan kiezen? Vochtige doekjes? Droogshampoo? Vaseline? Nope! Het meest multifunctioneel is… mondwater!

Niet alleen spoel jij jouw ochtendadem (schraal bier afgetopt met koude koffie) meteen weg met een slokje mondwater, je gebruikt het gezellige blauwe goedje ook om:

  1. Je oksels mee te deppen

Mondwater is een uitstekend alternatief voor deodorant. Doe een beetje op een watje of wc-papier en dep het op je oksels. In no time ruik jij so fresh and so clean-clean!

armpit

2. Je muggenbulten mee te verzorgen

Gebeten door een mug? Of met je dronken koppie in een bos brandnetels gaan staan (of nog erger: gehurkt…)? Mondwater verlicht de jeuk. Ook weer even deppen met een watje en het brandende gevoel zal snel verdwijnen.

3. Mooie voetjes te krijgen

Je nieuwe schoenen waren toch nog niet helemaal ingelopen en nu zit je met zo’n rare kalknagel. Ook hier geldt: mondwater to the rescue! Laat je voeten tenminste een halfuur weken in zo’n gezellig blauw voetenbadje en herhaal het ritueel een paar keer – je zult zien dat je poezelige tenen snel weer terug in hun oude staat zijn.

4. Je huid mooi te houden

Natuurlijk, tegenwoordig hebben ze op festivals meer dan genoeg gezonde food trucks, juice bars, quinoa wraps en fruitsalades. Maar ja, soms wil je gewoon een druipend vette hamburger (van vlees ja, niet van boekweit) met een dikke plak chemische cheddar en tenminste 3 sausjes. En dat ene blaadje sla en treurige tomaatje trek je er voor het eten persoonlijk af. Heer-lak! Maar goed, de volgende ochtend kom je uit je tent getijgerd en heb je een dikke puist op je kin. Of twee. Maakt niet uit! Jij hebt namelijk mondwater. De alcohol in in het spul droogt de puisten uit waardoor ze sneller verdwijnen. En nee, het helpt niet om je kin in een biertje te dopen – daar zit inderdaad ook alcohol in, maar het heeft het niet hetzelfde effect.

Haal nu je kin uit het bier.

hamburger

5. Je huisdier te verzorgen

Goed, niet direct voor op een festival (of neem jij Poekie mee naar Werchter dit weekend? Laat het ons zeker weten!), maar wel een fijne bonus: mondwater is heel handig om vlooien te bestrijden. Was je trouwe viervoeter gewoon in een badje met een beetje mondwater. Je kunt ook een beetje mondwater mixen met gewoon water in een spuitfles en je hond of kat er mee in sprayen. Vlooien weggejaagd én Fikkie ruikt minty fresh. 

 

Lees ook:

 

Bron: Margiet.nl

 

Shoppen is altijd een goed idee