Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Nooit eerder vertoond ‘wonder’ in ontroerende ‘Uitstel van Executie’: ‘Te mooi om waar te zijn’

Nooit eerder vertoond ‘wonder’ in ontroerende ‘Uitstel van Executie’: ‘Te mooi om waar te zijn’

Nooit eerder vertoond ‘wonder’ in ontroerende ‘Uitstel van Executie’: ‘Te mooi om waar te zijn’

Vorige week verving de seizoensstart van ‘Uitstel van Executie’ op maandag het gat dat ‘Married At First Sight’ achter zich liet. In de tweede aflevering die gisteren te zien was, was het zoals gebruikelijk één groot tranendal. Voor de verandering waren dat overigens voornamelijk tranen van geluk na een ontknoping die we in dertien seizoenen van het hulpprogramma van Martijn Krabbé (52) nooit eerder voorbij zagen komen.

Allesveranderend ongeluk

In de uitzending van maandag stond Ineke centraal, die het in haar huis in het Friese Bolsward allemaal niet meer kan eh, bolwerken. Het water staat haar aan de lippen, nadat ze door een auto-ongeluk niet meer kon werken en het dankzij haar scheiding alleen moest zien te redden.

Donkere wolken

Ineke is zelf een echte helper. Ze werkte in de zorg en zij en haar inmiddels ex-man namen kochten tien jaar geleden samen een mooi huis waar ze samen met hun drie kinderen introkken. Ook namen ze met alle liefde een zwaargehandicapt meisje in huis om voor te zorgen. Maar het huwelijk liep stuk, waarna de donkere wolken boven Ineke zich steeds verder samenpakten. Er volgde een heftig ongeluk.

Drama na drama

“Een kop-staartbotsing en ik zat in het midden”, aldus een zeer geëmotioneerde Ineke. “Dat was het begin van een hele hoop ellende. Door zo’n klote ongeluk staat je leven op z’n kop.” Ineke houdt aan het ongeluk onder meer een prikkelverwerkingsstoornis, waardoor ze haar werk in de gehandicaptenzorg moet neerleggen en dus haar inkomen drastisch daalt. “Ik zit nu in een situatie waardoor ik financieel omval en ik ook zelf niet weet hoe ik dat kan oplossen.” Als haar 24-jarige zoon vorig jaar ook nog eens een herseninfarct krijgt, “gaat het licht uit” bij Ineke.

Vier euro voor eten

Er komt nog slechts 1100 euro per maand binnen, waardoor Ineke haar hypotheek van 686 euro niet meer kan betalen. Financieel adviseur Eef schetst een verdrietig beeld: “Je moet het vertalen in 4 euro per dag om te eten”. Martijn en zijn team schieten de vrouw in nood dan ook maar wat graag te hulp en zetten alles op poten om het huis op te knappen, zo goed mogelijk te verkopen en Ineke te helpen aan een nieuw thuis en een gezondere financiële situatie.

Wonder

Maar dan gebeurt er een heus ‘wonder’, volgens Eef en Martijn. De bank en de Nationale Hypotheek Garantie blijken enorm behulpzaam en Eef krijgt het voor elkaar dat Ineke, die het aller- allerliefst gewoon in haar huis wil blijven wonen, helemaal niet weg hoeft! Ze kan de komende twintig jaar (!) in haar huis kan blijven en hoeft voortaan nog slechts zo’n 175 á 200 euro per maand af te lossen. Ook komt haar spaargeld vrij, waardoor de o zo noodzakelijke verbouwing makkelijk bekostigd kan worden. Nooit eerder wist het team van Uitstel van Executie dit voor elkaar te krijgen, wat de uitzending extra bijzonder maakt.

Lees ook
Ondanks berichten over ‘datende’ Aron en Monique tóch geruchten over nieuwe liefde voor ‘MAFS’-bruidegom

Droom die uitkomt

Ineke weet niet wat ze hoort wanneer blijkt dat ze haar geliefde huis – en vooral ook ál die lieve buren op wie ze zo dol is – níet hoeft te verlaten. Bij de oplevering blijkt waarom ze zo graag wilde blijven: de hele buurt loopt uit en heeft de straat versierd alsof Ineke met 8 gouden medailles terugkomt van de Olympische Spelen. De dolgelukkige vrouw noemt het allemaal “te mooi om waar te zijn” en ziet de toekomst langzaam weer met vertrouwen tegemoet. “Het komt helemaal goed met mij.”

Bekijk híer de uitzending met Ineke terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL | Beeld: Still