Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Uiensoep

Uiensoep

Thuis & wonen
Uiensoep

Een echt herfstgerecht: uiensoep. Sofie heeft de soep met een kruidenbouillon gemaakt, maar je kan er ook een vleesbouillon voor gebruiken. Kijk je mee hoe ze het maakt?

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 750 ml bouillon (vlees of kruiden)
  • 1,5 ui
  • 1 tl peterselie
  • snufje peper
  • 25 gram boter
  • serveren met een stokbroodjes met geraspte kaas uit de oven

Zo maak je het

Snijd de ui in halve ringen. Smelt de boter in een pan en fruit de uitjes aan (3-4 min). Voeg daarna de bouillon toe, peterselie en een snufje peper. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Ondertussen snijd je een stokbroodje/pistoletje in plakken. Verdeel over elk plakje brood een beetje geraspte kaas. Doe de stokbroodjes met kaas circa 5 minuten in de oven (230 gr). Serveer de soep met het stokbrood.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee