Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ui snijden doe je zo

Ui snijden doe je zo

Thuis & wonen
Ui snijden doe je zo

Geen held in het snijden van uien? Geen paniek, met deze tips krijg je het ui snijden helemaal onder de knie. Zonder traanogen. En we geven ook tips tegen stinkende handen! 

Ui snijden

  • Snijd eerst de ui doormidden om ‘m vervolgens te pellen. Vouw je vingerkootjes naar binnen bij het snijden en houd je duim en pink achter de andere vingers. Zorg ervoor dat je het mes niet hoger optilt dan je vingers. Zo snijd je niet in je vingers.
  • Om de ui te snipperen, snijd je eerst een halve ui in met horizontale snedes. Wil je een ui heel fijn snijden, snijd dan de snedes zo dicht mogelijk bij elkaar. Dan nog even verticale snedes en hoera, snippers ui!
  • Benieuwd hoe de enthousiaste Jamie Oliver vliegensvlug een uitje snijdt? Afkijken bij de kok. Zó doet hij het.

Ui snijden zonder tranen

  • Zet de afzuigkap aan, zodat zwavel uit de uien, die het tranen veroorzaakt, naar de afzuigkap wordt gezogen.
  • Maak het snijmes en ook de snijplank vochtig. Zo blijft de zwavel aan het mes of aan de snijplank ‘hangen’.
  • Zet een waxinelampje naast de snijplank, maak deze aan. Door het kaarsje wordt de zwavel opgebrand en bereikt het niet je ogen. Zo voorkom je tranende ogen!

Overige tips

  • Ruiken je handen na het snijden naar ui? Door je handen te wassen met zout of te scrubben met opgedroogd koffiedik verwijder je de geur.
  • Pak de ui vast met natte handen als je wilt gaan snijden. Zo blijft de geur ook minder aan je vingers hangen.

 

Weet jij nog een goede tip om ui te snijden? Deel ‘m in een reactie hieronder.

Lees ook: Zo snij je een paprika

Shoppen is altijd een goed idee