Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Trucje! Zo huil je nooit meer als je een ui snijdt

Trucje! Zo huil je nooit meer als je een ui snijdt

Thuis & wonen
Trucje! Zo huil je nooit meer als je een ui snijdt

Neem je altijd afstand van het aanrecht, wanneer je een ui snijdt? Of zet je een zonnebril op? Wie vaak traanogen krijgt bij het snijden van een ui, moet even opletten. Wij delen de truc, om huilen voortaan te voorkomen! 

Ui snijden zonder te huilen

Leg de ui (of uien) een kwartiertje van tevoren in de vriezer. Door de kou komen de stofjes in de ui die ons aan het huilen maken niet vrij. En dus is een zonnebril opzetten voortaan niet meer nodig. Wat je ook kunt proberen: knijp een citroentje uit en veeg ‘m over je snijplank. Het zuur neutraliseert de uiengeur. Wel kan het gerecht dan smaken naar citroen. Het hangt er maar net vanaf wat je aan het maken bent.

Succes! Ga jij het proberen?

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee