Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 Manieren om een ui te snijden

7 Manieren om een ui te snijden

Thuis & wonen
7 Manieren om een ui te snijden

Geestig! Het Youtube-kanaal You Suck At Cooking móet je even zien. 

Ui snijden

Op een geestige manier wordt uitgelegd hoe je het koken onder de knie kunt krijgen, met zo nu en dan een handige tip. Bekijk het filmpje hierboven.

Tips!

  • Ruiken je handen na het snijden naar ui? Door je handen te wassen met zout of te scrubben met opgedroogd koffiedik verwijder je de geur.
  • Pak de ui vast met natte handen als je wilt gaan snijden. Zo blijft de geur ook minder aan je vingers hangen.
  • Zet een waxinelampje naast de snijplank, maak deze aan. Door het kaarsje wordt de zwavel opgebrand en bereikt het niet je ogen. Zo voorkom je tranende ogen!
  •  Zet de afzuigkap aan, zodat zwavel uit de uien, die het tranen veroorzaakt, naar de afzuigkap wordt gezogen.
  • Maak het snijmes en ook de snijplank vochtig. Zo blijft de zwavel aan het mes of aan de snijplank ‘hangen’.

 

Lees ook:
Zo maak je zelfgemaakte pesto
Hoe maak je een smoothie? Het stappenplan!
Zelf kruidenboter maken

Shoppen is altijd een goed idee