Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Coaches ‘TVOH’ opnieuw op de schop: Jan Smit neemt afscheid van rode draaistoel

Coaches ‘TVOH’ opnieuw op de schop: Jan Smit neemt afscheid van rode draaistoel

Coaches ‘TVOH’ opnieuw op de schop: Jan Smit neemt afscheid van rode draaistoel

Dat de samenstelling van coaches al vaak is veranderd in ‘TVOH’, moge duidelijk zijn. Nadat Lil Kleine (26) het veld moest ruimen, nam Jan Smit (36) plaats in de rode draaistoel maar dat blijkt niet van lange duur te zijn. Na één seizoen mee te hebben gewerkt aan ‘The Voice of Holland’ heeft de Volendamse zanger besloten hier geen vervolg aan te geven.

Eerste én laatste ‘TVOH’-seizoen voor Jan Smit

Voor het volgende seizoen van The Voice of Holland moet RTL niet alleen op zoek naar nieuw zangtalent, maar óók naar een nieuwe coach. Jan Smit keert namelijk niet terug, zo laat hij weten via Instagram. “Toen ik vorig jaar door RTL gevraagd werd als coach, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de kans die me op dat moment geboden werd”, schrijft de zanger bij een selfie. “Een avontuur dat ik niet snel zal vergeten!”

Reden afscheid

Toch laat Jan het bij één seizoen van TVOH. De reden? “Met het oog op het komende jaar (mijn 25 jarig jubileumjaar) wil ik mijn agenda anders inplannen. Meer tijd voor eigen muziek en vooral, voor mezelf”, verklaart hij. “Ali, Anouk, Waylon, Chantal en Martijn: bedankt! Ik ga de komende vrijdagavonden weer genieten in mijn vertrouwde oranje stoel bij FC Volendam.”

Lees ook
Nachtegaaltje: dochter Bibi en Waylon zingt sterren van de hemel bij zondagse ‘The Voice’

Wie o wie?

Wie Jan gaat opvolgen in het komende seizoen van The Voice, is nog niet bekend. Een woordvoerder bevestigt dat er nog geen vervanger gevonden is. RTL-baas Peter van der Vorst voegt daar nog aan toe dat hij het “heel jammer” vindt dat de Volendammer stopt bij TVOH. “Met zijn muzikale achtergrond was hij een zeer waardevolle toevoeging aan het team van coaches dat er al zat”, laat hij weten. Ook sluit hij een terugkeer van de zanger in het programma niet uit. “Wat ons betreft blijft Jan in de toekomst meer dan welkom om weer plaats te nemen in een van de rode draaistoelen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

Beeld: RTL, Instagram