Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker overzicht: wanneer ál je favo tv-programma’s terugkeren na de zomerstop

Lekker overzicht: wanneer ál je favo tv-programma’s terugkeren na de zomerstop

Lekker overzicht: wanneer ál je favo tv-programma’s terugkeren na de zomerstop

De zomerperiode staat niet bepaald bekend om z’n geweldige tv-programma’s. Doorgaans krijgen we herhaling na herhaling voorgekauwd terwijl de écht leuke shows ‘vakantie vieren’ met een zomerstop. Gelukkig is daarvan het einde nabij; als september in zicht komt, keren ook de betere programma’s terug. We maakten een handig (en lekker uitgebreid) overzicht.

Jinek – 17 augustus, 22.00 uur op RTL4

Op1 heeft tijdelijk het rijk alleen gehad aangezien ook Beau van Erven Dorens met zomervakantie ging, maar zijn wisselcollega Eva Jinek zet vanaf volgende week de boel weer op scherp. Zin in!

Lees ook
Emotionele docu onthult: zó woedend was Fred van Leer na verjaardagsverrassing in ‘Beau’

Ik weet er alles van! VIPS – 17 augustus, 21.30 uur op RTL4

Ruben Nicolai ontvangt doorgaans ‘gewone burgers’ in zijn kennisquiz op de vroege avond, maar voor een speciale editie heeft hij een flinke hoeveelheid BN’ers weten te strikken. De VIPS-editie zal als late night-editie twee weken te zien zijn. Dit is een aantal van de bekende koppen (en hun soms verrassende specialismen): The Kik-zanger Dave von Raven (The Beatles), meesterbakker Robèrt van Beckhoven (Voetbal), GTST-actrice Melissa Drost (Japan), YouTuber Nienke Plas (Hans Teeuwen), lifestyle-coach Maik de Boer (GTST), actrice en professioneel fitgirl Fajah Lourens (Paarden), zangeres Samantha Steenwijk (Formule 1) en zangeres Tania Kross (Game of Thrones).

Voor Hetzelfde Geld – 17 augustus, 20.30 uur op RTL4

Huizen kijken op Funda, home-makeovers bingen, binnengluren bij BN’ers… Het zijn guilty pleasures waar een groot deel van Nederland fan van is. Hóe fijn is het dan ook dat Natasja Froger terugkeert met haar programma Voor Hetzelfde Geld?! Ze begeleidt in de tweede reeks opnieuw mensen die het verlaten van de stad serieus overwegen, maar voor wie de stap nog net even te groot is. Ze worden geblinddoekt en krijgen in één dag drie woningen door het hele land te zien, waarvan ze geen idee hebben waar die staan. In één van de drie mogen ze een week lang proefwonen. Is dat het laatste zetje dat ze nodig hebben, of krijgen ze instant heimwee?

Je zal het maar hebben 20 Jaar – 25 augustus, 20.25 uur op NPO3

Omdat dit bijzondere NPO-programma dit jaar twintig jaar bestaat, verschijnt er een jubileumspecial van vier afleveringen. Jurre Geluk gaat hiervoor op bezoek bij de meest memorabele deelnemers. Zo bezoekt hij Michael en Ilona, die in 2012 hun verhaal deden in het programma. De uitzending zorgde destijds voor flink wat ophef omdat Ilona, die geboren is met een open rug, en Michael, die een speciale ziekte heeft waardoor hij in ‘steen’ verandert, openlijk spraken over hun kinderwens.

Paleis voor een Prikkie – 26 augustus op SBS6

Na vier succesvolle seizoenen maakten ‘Paleis voor een Prikkie’-presentatoren Frank en Rogier vorig jaar de overstap naar RTL4. SBS stelde onlangs hun ogenschijnlijk net zo excentrieke vervangers voor: Brian en Peer. “Normaal gesproken ontwerpen we interieurs voor mensen die niet gek opkijken van een dubbeltje meer of minder. Peer en ik hopen veel Brabantse warmte en gezelligheid (met worstenbrood!) in het interieur van deze mensen aan te brengen”, aldus Brian. Op Instagram stelde het duo zich vorige week vast even voor.

Lees ook
‘Paleis voor een Prikkie’-Rogier deelt oude foto van zijn vader en lijkt sprekend op ‘m: ‘Zeker niet van de melkboer’

The Voice Senior – 28 augustus, 20.30 uur op RTL4

Ook de aandoenlijke spinoff van één van ’s lands best bekeken talentenjacht keert terug, mét een gloednieuwe coach. Niemand minder dan Gerard Joling is toegevoegd aan het team van coaches van The Voice Senior. Joling (60) heeft er ontzettend veel zin in en noemt het “ontzettend dapper” dat ouderen meedoen aan de wedstrijd. Naast de zanger zijn ook Angela Groothuizen, Frans Bauer en Ilse De Lange coaches voor de oudereneditie van de show.

Holland’s Got Talent – 29 augustus, 20.30 uur op RTL4

Nederland is het eerste land dat weer is begonnen met de opnames van Got Talent sinds de uitbraak van het coronavirus. In het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent vervangt Ali B jurylid Dan Karaty, die vanwege de crisis nog niet vanuit de Verenigde Staten naar Nederland kan overvliegen. Naast Ali zijn Chantal Janzen, Angela Groothuizen (daar is ze weer!) en Paul de Leeuw wel gewoon van de partij.

GTST – 31 augustus, 20.00 uur op RTL4

Na een rommelig einde van het dertigste seizoen door de coronacrisis (niet de geplande cliffhanger, minder afleveringen per week én een vervroegde zomerstop), gaat Neerlands best bekeken soap eind van de maand eindelijk verder. Sinds een aantal weken zijn de opnames weer volop aan de gang, maar met de coronamaatregelen is het natuurlijk nog niet gedaan. De verhaallijnen zullen er dan ook een stuk anders uitzien dan fans gewend zijn. Hoewel we nog niet veel weten over het nieuwe seizoen, is er onlangs al wél een bloedstollend geluidsfragment onthuld van de aankomende reeks.

Eigen Huis en Tuin: Lekker leven – 31 augustus, 17.00 uur op RTL4

Begin juni werd het originele Eigen Huis & Tuin na een reeks van 27 jaar voor het laatst uitgezonden. RTL moest bezuinigen en besloot het woon- en klusprogramma uit de programmering te schrappen. Vanaf eind deze maand keert het programma terug in een nieuw jasje. Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven wordt gepresenteerd vanuit een boerderij in De Bilt door Froukje de Both. Zij wordt ondersteund door kok Hugo Kennis en een team van experts onder wie tuinman Tom Groot.

Frank en Rogier checken in – 1 september, 20.30 uur op RTL4

Frank Jansen (73) en Rogier Smit (44) gaan voor hun nieuwe werkgever RTL bed and breakfasts en kleine familiehotels in binnen- en buitenland opknappen. Net als hun SBS6-programma Paleis voor een Prikkie draait hun programma dus om interieur. Rogier noemt het Paleis voor een prikkie 2.0. “We zoeken mensen die het slecht hebben die we voor een klein bedrag kunnen helpen”, zei Rogier. Frank: “Als bed and breakfasts slechte reviews krijgen, dan gaat hun inkomen beknot. De mensen die het niet zo goed hebben gaan we helpen.”

Lees ook
Binnenkort tóch een nieuw ‘Expeditie Robinson’-seizoen? ‘We leggen ons er nog niet bij neer’

Wie is de Mol? Jubileumseizoen – 5 september, 20.30 uur op NPO1

We weten nog niet veel van het speciale nieuwe seizoen van Wie is de Mol?, maar de locatie is inmiddels bekend. Onlangs onthulden de makers de eerste beelden van de komende reeks, waarin duidelijk werd in welk land de kandidaten op zoek zullen gaan naar de mol in hun midden. Bella Italia it is! AVROTROS heeft ook bevestigd dat tien oude bekenden (onder wie waarschijnlijk déze BN’er) van het programma hun opwachting zullen maken. De BN’ers zijn afgereisd naar Toscane, waar de oorsprong van de Renaissance ligt. Ze weten niet wie hun medekandidaten zijn en in hun zoektocht naar de Mol zullen ze reizen langs geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van bekende Renaissance-kunstenaars, zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci. Kleine domper; de reeks bestaat uit minder afleveringen dan we gewend zijn.

Onze Boerderij – 6 september, 20.25 uur op NPO1

Nog nooit zagen we zoveel boeren als de laatste tijd in het nieuws en op de snelweg met hun trekkers onderweg naar het Malieveld. Van stikstofproblemen en milieu-eisen tot kritiek op hoeveel vee we in ons land houden. De vraag die bij veel boeren dagelijks door het hoofd speelt is: hoe nu verder? Op die vraag zoekt Yvon het antwoord in de derde reeks Onze boerderij.

Zondag met Lubach – 20 september, 21.15 uur op NPO3

Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Het afgelopen seizoen was een ware kijkcijferhit: nog nooit keken zoveel mensen naar Zondag met Lubach. Gaat de presentator met zijn twaalfde seizoen nóg beter scoren?

Klem (seizoen 3) – 24 september, 21.30 uur NPO1

Nog nét geen twee jaar lang hebben we moeten wachten op het vervolg van de NPO-serie Klem, maar de derde reeks is eíndelijk in zicht! Klem vertelt over de onconventionele vriendschap tussen crimineel Marius (Jacob Derwig) en Hugo, een hoge ambtenaar van de Belastingdienst (Barry Atsma). In de laatste aflevering probeerde Marius af te rekenen met een maffiabaas die hem chanteerde (Gijs Scholten van Aschat). Wat nu?

De Rijdende Rechter – 25 september, 21.30 uur op NPO1

De conflicten in De Rijdende Rechter zijn (leed)vermaak om van te smullen. Hoog opgelopen buren ruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad, de meest onbenullige wissewasjes komen voorbij. Mr. Reid bezoekt in een nieuwe reeks wederom diverse boze burgers, waarna hij een bindende uitspraak doet. We kunnen niet wachten!

Lees ook
Ferry Doedens bevestigt ontslag bij ‘GTST’: ‘Ik heb er verdriet van’

The Voice of Holland – 20 november, 20.30 uur op RTL4

Ietwat verder op de planning, maar wel alvast het vermelden waard, is het gloednieuwe seizoen van The Voice of Holland. Dat heeft weer eens een coach-wissel had: in november neemt volkszanger Jan Smit het stokje over van de niet door iedereen gewaardeerde rapper Lil’ Kleine. Hij versterkt het bestaande team van Waylon, Anouk en Ali B. Komen zij weer een wereldtalent op het spoor?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL, Ster, ANP | Beeld: KRO NCRV