Met Turks brood maak je de lekkerste dingen. Zo ook dit Turks brood met kip. Een ideaal broodje voor als lunch. Of als diner met salade of aardappeltjes.
Turks brood met kip
Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min.
Dit heb je nodig
- 1 Turks brood
- een bakje met roomkaas met kruiden
- 50 gr rucola
- 1/4 komkommer
- 5 cherrytomaatjes
- paar plakken kaas
- halve ui
- 300 gr kipfilet
- 1 tl paprikapoeder
- snufje zout/peper
- snufje cayenepeper
Zo maak je het
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd het Turkse brood horizontaal doormidden en smeer de ene kant in met roomkaas met kruiden. Breng de kipfilet op smaak met de kruiden. Snijd de ui, komkommer, de kipfilet en cherrytomaatjes in stukjes. Bak de kipfiletstukjes in circa 5 minuten gaar. Verdeel wat plakken kaas over het Turkse brood en daar overheen verdeel je de gebakken kipstukjes en wat ui en cherrytomaatjes.
Doe de bovenkant van het Turkse brood er ook op en zet circa 5-10 minuten in de oven totdat het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten. Haal daarna het Turkse brood uit de oven en verdeel wat komkommer en sla over het brood.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.