Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lifehack om een tunnel in het midden van je geurkaars te voorkomen

Lifehack om een tunnel in het midden van je geurkaars te voorkomen

Lifehack om een tunnel in het midden van je geurkaars te voorkomen

Buiten is het druilerig weer en wat kun je dan het beste doen om het binnen in huis gezellig te maken? Juist een geurkaars aansteken! Maar hoe irritant is het dat de kaars nooit helemaal op gaat? Wij hebben de tip tegen een tunnel aan de binnenkant van een kaars, lees mee!

Tunnel

Naast dat geurkaarsen veel gezelligheid in huis brengen, ruikt het ook nog eens heerlijk. Maar het lijkt wel onmogelijk om kaarsen helemaal op te branden. Bij sommige kaarsen is de truc om ze urenlang te laten branden, zodat de hele oppervlakte van de kaars tegelijk warm wordt en smelt.

Steek je hem gewoon aan en blaas je hem daarna uit, dan ontstaat er al snel een tunnel in de kaars. Het overige kaarsvet blijft aan de randen van het glas kleven. De kaars gaat daardoor sneller ‘op’ en het ziet er nou niet bepaald mooi uit. Zonde van de kaars en je portemonnee.

Lees ook
Beha’s wassen 101: zo was jij je mooie bh in de wasmachine

Oplossing

De oplossing voor het kaarsvet probleem is makkelijker dan je denkt. Je kunt de tunnel in je kaars voorkomen of fiksen met aluminiumfolie. Wikkel de folie om de kaars heen, maar laat het midden van de kaars open. De lont moet goed door blijven branden. Je zult zien dat door het trucje de kaars volledig gelijkmatig smelt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy P (@lucyparts)

Lifehack

Influencer Lucy Parts laat in het filmpje hierboven zien hoe de lifehack in zijn werk gaat. De kaars hoeft door dit trucje niet meer urenlang te branden, waardoor je veel langer met je geurkaars doet. De lifehack is als je het goed doet geheel veilig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images