Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tuin in de schaduw? Kies dan voor deze planten

Tuin in de schaduw? Kies dan voor deze planten

Thuis & wonen
Tuin in de schaduw? Kies dan voor deze planten

Helaas heb je niet het geluk dat jouw tuin altijd in de volle zon ligt. Je moet het doen met heel wat schaduw en je zal daarom ook het soort planten moeten aanpassen aan deze omstandigheden.

Lees ook: Oppassen: deze kamerplanten zijn giftig voor je huisdier

En als je deze aanwijzingen volgt, hoef je écht geen groene vingers te hebben om je tuin tot leven te brengen. Bepaalde planten overleven namelijk nu eenmaal beter in de volle zon en andere juist in de schaduw. Kies dus een van deze varianten als er weinig tot geen zonlicht aanwezig is in jouw tuin. Nog meer opties zijn mogelijk, maar wij selecteerden de zes meest b(l)oeiende planten.

1. Eikenbladhortensia
Deze plant is niet alleen mooi in bloeitijd, maar overleeft het ook nog eens gedurende het hele jaar. Een beetje zonlicht kan deze hortensia wel aan, zolang het niet de volle zon is. De plant kan tot wel twee meter groot worden en bloeit van juli tot en met september.

#hydrangea #hortensia #eikenbladhortensia #hydrangeaquercifolia #mygardentoday #raindrops

Een bericht gedeeld door tinygramat (@tinygramat) op

2. Varens
Varens houden vooral van een lichte plaats, niet direct in de zon. Zelfs na een strenge winter zul je zien dat deze rakker het overleefd heeft, dus ideaal als je niet zo goed bent met planten.

3. Begonia
Ook de begonia houdt van een lichte standplaats en kan de meest prachtige bloemen krijgen. Van rood tot roze en van oranje tot geel. Ideaal als je dus je tuin wat op wil vrolijken.

Begonia #begonia #pink #pinkflower #flowers

Een bericht gedeeld door 🌴FLOWERS IN AUSTRALIA (@australianflowers) op

4. Bletilla
Een ander mogelijkheid om kleur in je tuin te krijgen, is door de Bletilla te planten. Deze orchidee bloeit in het vroege voorjaar en krijgt bloemen in het wit, paars of roze. Hiervoor moet je wel nog wat meer moeite doen, want deze plant overwintert alleen als je ‘m overpot in een bak.

5. Purperklokje
Het purperklokje is echt een plant waarbij de kleuren het beste tot zijn recht komen in de schaduw. Ideaal dus wanneer er maar weinig daglicht te vinden is in jouw tuintje. In de lente tot midden in de zomer komen er ook nog eens kleine bloemetjes uit. Wat wil je nog meer?

6. Spiraea
De Spiraea, ook wel Spierstruik genoemd, is een veilige keuze als je niet zo handig bent met planten. De struik kan niet alleen erg goed tegen de kou, maar kan ook wel wat zonnestraaltjes verdragen. Ideaal!

#spiraea #flowers #white #spring #ユキヤナギ #雪柳 #花 #白 #春

Een bericht gedeeld door mocoffin (@mocoffin_insta) op

Bron: Elle | Beeld: Instagram & iStock

Shoppen is altijd een goed idee