Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Trucje: zo krijg je makkelijk die muffe geur uit je kleding

Trucje: zo krijg je makkelijk die muffe geur uit je kleding

Trucje: zo krijg je makkelijk die muffe geur uit je kleding

Nu de temperatuur een paar graadjes is gezakt, kan je eindelijk je wintercollectie weer boven halen. Hallo prachtige kaki trenchcoat! Maar ook: hallo mottige stinkgeur. Bah! Na een hele zomer op de zolder ruiken al je mooie truien en zachte sjaals naar een stoffige vleermuizengrot. Gelukkig is er een snelle en makkelijke oplossing voor je probleem, namelijk: wodka.

Nee, we bedoelen niet dat je snel drie shotjes moet drinken om het leed te verzachten en de geur te dempen – hoewel, dat mág natuurlijk wel. De wodka gaat je helpen om de muffe geur te verdrijven en het enige dat je nodig hebt is een verstuiver.

vodka bridget jones movies movie film

copyright: giphy

Doe de wodka in de verstuiver en spray een laagje over al je kleding – dat mag een behoorlijke laag zijn, maar zorg wel dat je ongeveer 15 centimeter afstand van je kleding houdt. Na het bestuiven hang je de kleding en laat de je wodka drogen. Let overigens wel op met speciale stoffen zoals leer, zijde en suede – die kan je beter even naar de stomerij brengen.

De alcohol in wodka zorgt dat de bacterie die de stank creëert wordt uitgeschakeld. Dat wil overigens niet zeggen dat je zomaar een scheut Amaretto over je jas kan keilen, want ten eerste maakt dat vlekken en ten tweede is wodka de enige alcohol die geen geur nalaat op je kleding als het eenmaal is opgedroogd. Dus tenzij jij graag wil ruiken naar je lievelingskroeg om een uurtje of 5 ’s morgens (ie. verschraalde drank), blijf je het beste bij wodka. De restjes mag je opdrinken 😉

 

Lees ook:

Bron: Pure Wow