Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dankzij dit supersimpele trucje is de wasdroger veel sneller klaar

Dankzij dit supersimpele trucje is de wasdroger veel sneller klaar

Dankzij dit supersimpele trucje is de wasdroger veel sneller klaar

Heb je een kleine woning en staat jouw wasdroger daarom middenin de kamer? Dan kan de herrie dat het ding produceert ontzettend irritant zijn. Hoe fijn zou het zijn als-ie maar de helft van de tijd nodig heeft om jouw handdoeken en beddengoed droog te krijgen?

Lees ook: Last van vetluis? Zo maak je de wasmachine goed schoon

Om de wasdroger sneller zijn werk te doen, heb je niets meer nodig dan een paar oude tennisballen. Deze zorgen er niet alleen voor dat de droogtijd korter wordt, maar óók dat jouw wasgoed écht kastdroog uit het apparaat komt.

Zo ga je te werk

Tover een paar oude tennisballen tevoorschijn en was deze eerst, zodat ze schoon en pluisvrij zijn. Je kunt het beste oude exemplaren gebruiken, omdat nieuwe hun kleur af kunnen geven op jouw geliefde items. En dat wil je natuurlijk niet. Zijn de tennisballen eenmaal schoon? Gooi ze dan samen met je schone lakens en handdoeken in de wasdroger. Daarna zet je de machine aan zoals je gewend bent.

Stuiterende tennisballen

Doordat de tennisballen door de trommel stuiteren, wordt voorkomen dat je wasgoed in elkaar verstrengeld raakt en daardoor de boel nat blijft. Ook zorgen de tennisballen ervoor dat de lucht beter kan circuleren, waardoor de wasdroger sneller klaar is. Handig!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow | Beeld: iStock